Olari on reilun 11 000 espoolaisen kotikaupunginosa Etelä-Espoossa, juuri Länsiväylän pohjoispuolella ja vastapäätä Matinkylää. Olarin ydinalue on perinteistä kerrostaloaluetta ja alkuperäisen suomalaisen lähiörakentamisen peruja. Olarin “keskusta” on viime vuosina remontoitu: kauppa- ja teollisuuskiinteistöjä muutettu asuinkäyttöön ja julkisivuja remontoitu. Kerrostaloaluetta ympäröivät pientaloalueet ja koko kaupunginosa rajoittuu pohjoisessa laajaan Espoon keskuspuistoon. 

Hei, olen Marjut Uusmäe Roof Groupilta! Hoidan asuntokauppoja täällä Olarissa. Ota yhteyttä jos haluat jutella asuntomarkkinoista ja asunnon myynnistä!

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Asunnot ja taloudet Olarissa

Olarissa, postinumeroalueella 02210, asukkaita on 11 600 noin 5 800 kotitaloudessa. Keskimääräisessä alueen taloudessa asuu 2 henkilöä ja he asuvat n. 73,3 neliön kokoisessa asunnossa. Noin 62 %:ssa Olarin kotitalouksista asutaan omistusasunnossa.

Asukkaiden keski-ikä Olarissa on 41 vuotta eli valtaosa alueen asukkaista on aktiivi- ja työikäisiä. Asukkaiden (yli 18-vuotiaiden) keskimääräinen kuukausitulo on noin 4 000 € kuukaudessa.  

Tilastokeskus kertoo tietoja jokaisen postinumeroalueen asukkaiden “pääasiallaisesta toiminnasta”. Olarin postinumeroalueilla valtaosa 11 600 asukkaasta on “työllisiä” (yli 5 200 henkeä), lapsia Olarilaisista on noin 2 000 henkeä ja eläkeläisiä yli 2 600. Opiskelijoita Olarissa asuu noin 800 henkeä.

Asuntojen neliöhinnat Olarissa

Asuntojen keskimääräinen neliöhinta vuonna 2020 oli 16 % vuoden 2010 keskiarvoa korkeampi. Euroissa se tekee nousua 445 €. Vuonna 2020 neliöhintojen keskiarvo koko vuoden ajalta oli hieman yli 3 200 €. Asuntokauppoja tehtiin vuonna 2020 4 % vähemmän kuin 10 vuotta sitten.

Tosin vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä kauppoja tehtiin selvästi enemmän kuin kertaakaan vuoden 2011 jälkkeen.

Asuntojen neliöhinnan ja asuntokauppojen määrän kehitys Olarissa 2010-2020

Asuntojen neliöhinnan ja asuntokauppojen määrän kehitys Olarissa 2010-2020

Kiinteistönvälitys Olarissa

Roof Group tarjoaa asiakkailleen Olarissa nykyaikaisen ja uskottavan palvelukonseptin, jonka ansiosta meillä välittäjillä ja myyntineuvottelijoilla on käytössämme tehokkaat työkalut ja prosessit. Myyntiä vauhdittavat aina ammattivalokuvaajien ottamat asuntokuvat. Tarvittaessa asunnot stailataan tai jopa kalustetaan myyntiä varten. Myös 3D-virtuaaliesittelyt ja hienot esitteyvideot ovat mahdollisia.

 

Olarin palvelut ja ympäristö

Olarin sisällä palvelut keskittyvät Kuitinmäkeen: Kuunkadun varrelta löytyvät Olarin S-market, apteekki, R-kioski ja muutama muu liike. Vaikka Olarin sisällä ei suurempia palvelukeskittymiä olekaan, eivät suuremmat kaupat ja muut liikkeet ole kaukana. Kuitinmäen eteläpuolella, Länsiväylän tuntumassa sijaitsee suuri Olarin Prisma. Myös kauppakeskus Iso-Omena palveluineen on lähellä Länsiväylän toisella puolella Matinkylässä

Kuten vastaavilla alueilla yleensä, myös Olarissa koulut löytyvät asuinalueen sisältä. Olarissa sijaitsevat esimerkiksi Kuitinmäen koulu ja Päivänkehrän koulu. Olarin koulu -niminen koulu taas sijaitsee aivan asuinalueen pohjoisreunan ulkopuolella, keskuspuiston laidalla. (Siellä toimi ennen Olarin lukio, joka on nyt yhdistetty Pohjois-Tapiolan lukion kanssa Otaniemen lukioksi.

Ulkoilumaastojen puolesta parasta antia Olarissa on keskuspuiston läheisyys. Sen lenkkipolut ja talvisin hiihtoladut ovat vain kivenheiton päässä. Ja keskuspuistossa lääniä riittää ja reittejä pitkin voi edetä eri puolille Espoota. Ja vaikka Olari ei merellinen kaupunginosa olekaan, ei matka Matinkylän rantaan ole ylivoimaisen pitkä. 

Liikenneyhteyksienkin osalta Olari on lähestulkoon hyvässä “solmukohdassa”. Olarista pääsee suoraan Kehä 2:lle kohti joko Matinkylää etelään tai pohjoiseen kohti Turunväylää ja siitä edelleen Kehä 1:lle. Länsiväylä kulkee heti Olarin eteläpuolella. Lähin metroasema on Matinkylässä, jonne voi Olarista siirtyä bussilla käytännössä minuuteissa.


Olarin kaavoitus- ja kehityssuunnitelmat

Olarin ydinalueelle ei ole luvassa suuria muutoksia lähivuosina. (Tätä kirjoitettaessa vuonna 2021) Suurin osa lisärakentamisesta keskittyy Piispansillan ympäristöön, eli Olarin Prisman ja Länsiväylän väliselle alueelle. Sinne on viime vuosina valmistunut runsaasti uusia asuintaloja ja tällä hetkellä (keväällä 2021) useampi talo on vielä rakenteilla. 

Kaupunkirakenne siis tiivistyy Olarin ja Matinkylän välillä. Se on Espoon kaupungin strategian mukaista: kaupunki valmistautuu tavoittelemaan 300 000:n asukaslukua vuoteen 2030 mennessä. Se tapahtuu tiivistämällä kaupunkirakennetta Etelä-Espoossa, Länsiväylän ja metron varrella. Olarin eteläosista onkin lyhyt matka Matinkylän metroasemalle.

Olarin vanhoja osia aiotaan rauhoittaa läpiajoliikenteeltä, jolloin alueen kaupunkikuvaa ja toiminnallisuuksia on Espoon kaupungin mukaan helpompi kehittää. Muutoin Olarin pohjoispuolella kehitys keskittyy esimerkiksi puretun Puolarmetsän sairaalan alueelle, jonka maankäyttö aiotaan suunnitella uudelleen. Ajatuksena on energiatehokas ja monipuolinen, uudenaikainen asuinympäristö. 

Espoon suunnitelmista päätellen Olarissa ei lähivuosina - tai seuraavan vuosikymmenen aikana ole tiedossa suuria mullistuksia. Kaupunkirakenteen tiivistyminen Olarin ja Matinkylän välillä tuo kasvavan Matinkylän palveluineen lähemmäksi Olaria.

 

Lähteet: Tilastokeskus, Espoon kaupunki

Myydään kodikas rivitaloyksiö Olarin ja Matinkylän välissä

Myydään kodikas rivitaloyksiö osoitteessa Pihatörmä 6, Matinkylän ja Olarin välissä. Tästä on vain alle 10 minuutin kävelymatka Isoon-Omenaan!

  • Velaton hinta 232 000 €

Katso täydelliset tiedot ja lisää kuvia Oikotieltä

Haluaisitko jutella enemmän asuntomarkkinoista Olarissa? Jätä yhteystietosi.