Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Helsingissä.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä:
0406807717
marjut.uusmae@roofgroup.fi

Asunnon hinta-arvio on aina yksilöllinen: se perustuu mm. asunnon kuntoon, taloyhtiön taloudelliseen kuntoon ja markkinatilanteeseen, eli alueen muiden asuntojen edellisiin kauppahintoihin. Tarkka hinnoittelu on tärkeää kun asunto halutaan kaupaksi keskimääräisen alueellisen myyntiajan puitteissa. 

Tarkka hinnoittelu on myös yksi hyvä syy käyttää kiinteistönvälitysliikkeen palvelua: välitysliikkeillä on käytössään tuoretta ja yksityiskohtaista dataa yksittäisistä asuntokaupoista alueella. Silloin vältetään asuntokaupan suurin sudenkuoppa, fiilispohjalta hinnoittelu. 

Haluatko jutella asunnon hinnoittelusta? Jätä yhteystietosi!

Pieleen mennyt hinnoittelu tuottaa tappiota: jos hinta on turhan alhainen, asunto voi mennä kaupaksi nopeasti, mutta tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia euroja markkinahintaa halvemmalla. Jos hinta taas on liian kallis, myyntiaika pitenee tai kauppa ei toteudu koskaan, jolloin myyjä menettää jatkuvasti rahaa esimerkiksi yhtiövastikkeisiin. Jos asunto on hinnoiteltu liian kalliiksi mutta se on kuitenkin pakko myydä, menetetään myynnissä kallista aikaa. Hinta on joka tapauksessa palautettava markkinahintaan jossain vaiheessa. 

Hinta-arviota tehdessä myös alueellista hintakehitystä tarkastellaan realistisesti. Asuntojen arvo ei nouse kaikilla alueilla – ainakaan tasaisesti. Toisaalta kuumimmilla alueilla aivan äskeiset asuntokaupat täytyy huomioida “päivän hinnan” määrittelemiseksi. 

Asunnon hinta-arvio perustuu esimerkiksi näihin asioihin

 

Asunnon koko

Alueellisia hintoja vertaillaan keskimääräisen neliöhinnan avulla, joka tekee erilaisten asuntojen vertailusta mielekästä. Yksittäisen asunnon varsinaiseen hintaan vaikuttaa luonnollisesti asunnon koko.

Asunnon kunto

Asunnon kunto vaikuttaa luonnollisesti sen hintaan. Tässäkin voi apuna käyttää muita toteutuneita asuntokauppoja. Millä hinnalla kaupat syntyivät ja oliko asunnon kunto kenties remonttia vaativa, tyydyttävä vai hyvä? 

Asunnon sijainti

Sijainnilla on suuri merkitys asunnon hintaan. Asuntojen keskimääräinen neliöhinta esimerkiksi pääkaupunkiseudun sisällä vaihtelee alueittain merkittävästi. Esimerkiksi etäisyys lähimpiin palveluihin ja joukkoliikenneyhteyksiin sekä alueen kehitysnäkymät vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla neliöhinnat ovat keskimääräistä korkeampia Helsingin kantakaupungissa, hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä – ja kasvavat siellä, missä kaupunkia kehitetään. (Kuten esimerkiksi Kalliossa ja lähialueilla.) 

Taloyhtiön tilanne

Taloyhtiön taloudellinen kunto on tärkeä vaikutin asunnon hinnoittelussa. Kohdistuuko asunto-osakkeeseen yhtiölainoja aiemmista remonteista? Onko taloyhtiöllä selvästi paljon korjausvelkaa, eli tärkeitä remontteja on vielä toteuttamatta ja tietävät toteutuessaan uusia yhtiölainoja? Kertooko taloyhtiön tilinpäätös yhtiön talouden olevan terveellä pohjalla? Näitä signaaleja on tärkeä punnita asunnon hinnan määrittelemiseksi. 

Tuoreimmat tiedot asuntojen hintakehityksestä

Asuntojen alueellinen hintakehitys näkyy tilastoissa pitkällä aikavälillä. Mutta asunnon hintapyyntöä määriteltäessä on hyvä tuntea ajantasainen tilanne. Se käy ilmi esimerkiksi välitysliikkeen omista tilastoista ja erilaisista välittäjien käyttämistä tietokannoista. Tietyssä laajuudessa hintatietoja voi tarkkailla kuka hyvänsä Asuntojen hintatiedot-palvelusta

Voit pyytää välitysliikkeeltä hinta-arvion asunnosta milloin vain. Useimmat välitysliikkeet antavat hinta-arvion maksutta ja sitoumuksetta. Niin minäkin! Voit siis pyytää hinta-arvion, vaikka et laittaisi asuntoa myyntiin heti tai vaikka haluaisit myydä asunnon itse. On hyvä idea myös pyytää hinta-arviot usealta välittäjältä ja vertailla niitä. 

Minulta tilaamasi hinta-arvio on:

  • Yksilöllinen: Luonnollisesti asuntosi hintaan vaikuttaa paljon muukin, kuin naapuruston yleinen hintataso. Kotikäynnillä arvioimme ja otamme huomioon kaikki juuri sinun asuntosi arvoon vaikuttavat seikat.
  • Realistinen ja tilastoihin perustuva: Tiimimme tekee jatkuvasti paljon asuntokauppoja, joten käytössämme ovat aina tuoreimmat tiedot hintakehityksestä ja luonnollisesti uusimmat yleiset tilastot. 
  • Ei velvoita sinua mihinkään, eikä maksa mitään:  Kotikäynnillä saat paljon rahan arvoista tietoa asuntosi myynnin tueksi ja helpottamaan päätöksiäsi. Voit käyttää saamiasi tietoja miten haluat ja päättää täysin itse kuinka etenet. Emme velvoita sinua mihinkään.