Espoon Matinkylä on lähes 22 000 ihmisen koti Länsiväylän ja meren välimaastossa. Jos mukaan lasketaan koko Suur-Matinkylä, eli myös Olarin ja Henttaan kaupunginosat, asukkaita on jo reilusti yli 40 000. Matinkylässä Espoon kaupunkirakenne on tiiveimmillään. Sieltä ei juuri palveluja puutu ja 2017 valmistunut Länsimetro takaa yhdessä Länsiväylän kanssa hyvät kulkuyhteydet. Eikä merenrantakaan ole kaukana! 

Hei, olen Marjut Uusmäe Roof Groupilta! Hoidan asuntokauppoja täällä Matinkylässä.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Myynnissä kodikas rivitaloyksiö Matinkylän ja Olarin välissä

Myydään kodikas rivitaloyksiö osoitteessa Pihatörmä 6, Matinkylän ja Olarin välissä. Tästä on vain alle 10 minuutin kävelymatka Isoon-Omenaan!

  • Velaton hinta 232 000 €

Katso täydelliset tiedot ja lisää kuvia Oikotieltä

Asunnot ja taloudet Matinkylässä

Matinkylän asukkaat jakautuvat noin 11 000 kotitalouteen. Keskimääräisessä matinkyläläisessä kotitaloudessa on keskimäärin 2 henkilöä ja he asuvat n. 69 neliön kokoisessa asunnossa. Hieman yli puolet Matinkylän asukkaista asuu vuokralla. 

Asukkaiden keski-ikä Matinkylässä on 39 vuotta eli valtaosa alueen asukkaista on aktiivi- ja työikäisiä. Asukkaiden keskimääräinen kuukausitulo on reilut 2 500 € kuukaudessa.  Eläkeikäisiä, eli yli 65-vuotiaita, alueen lähes 22 000 asukkaasta on n. 17 %. Matinkylän 11 000 kotitaloudessa asuu yhteensä reilut 4 000 alle 18-vuotiasta. Valtaosassa niistä kotitalouksista lapset ovat tällä hetkellä (2020) vähintään 7-vuotiaita. 

Asuntojen hintakehitys Matinkylässä

Asuntojen neliöhinta ja kauppojen määrän kehitys Matinkylässä 2010-2020

Asuntojen neliöhinta ja kauppojen määrän kehitys Matinkylässä 2010-2020

Kymmenessä vuodessa asuntojen keskimääräinen neliöhinta Matinkylässä on noussut n. 3 100 €:sta hieman yli 4 100 €:n vuoden 2020 loppupuolella. Se on enemmän kuin Espoon neliöhintojen keskiarvo, noin 3 800 €. 

Matinkylän neliöhinnat ovatkin kehittyneet muuta Espoota paremmin. Näyttää siltä, että eroa koko Espoon lukuihin syntyi vuonna 2017. Silloin Länsimetro aloitti liikennöinnin Ruoholahden ja Matinkylän välillä. 

Vuoden 2010 jälkeen eniten asuntokauppoja (vuosineljänneksen aikana) on tätä kirjoitettaessa tehty vuoden 2020 lopussa. Silloin asuntokauppojen määrässä on nähtävissä selkeä nousu! Matinkylässä näyttää siis olevan otollinen myyntiaika.

Matinkylän palvelut ja ympäristö

Matinkylästä ei puutu mitään, mitä kymmenien tuhansien ihmisten kaupunginosassa voi odottaa olevan. Siellä onkin yksi pääkaupunkiseudun (ja koko Suomen?) suurimmista palvelukeskittymistä: kauppakeskus Iso Omena. Sieltä löytyy kaikki, mitä suurelta kauppakeskukselta sopii odottaa ravintoloista supermarketeihin ja erikoisliikkeisiin. Mainittakoon viihdetarjonnasta kuitenkin Finnkinon elokuvateatteri ja Duudsonit Activity Park, joka vetää puoleensa lapsiperheitä koko pääkaupunkiseudulta. 

Isosta Omenasta löytyy myös kirjasto - ja Espoon kaupungin asiointipiste. 

Ympäristönä Matinkylä on Espoon urbaaneinta ja tiiviintä. Mutta kuten Etelä-Espoossa ja niin monessa pääkaupunkiseudunkin kaupunginosassa yleensä, myös luonto on lähellä. Matinkylän ydinalueelta, Ison Omenan luota, merenrantaan on vain 1,7 kilometriä. Eli reippaan aamulenkin verran edestakaisin! 

“Matinkylän rannasta” (viralliselta nimeltään Matinlahden ranta) löytyy hiekkarannan lisäksi mm. Café Merenneito, uudehko Nokkalan Majakka kahvila-ravintola ja vilkas venesatama. Venesatamasta pääsee kesäisin vesibussilla tutkimaan Espoon saariston ulkoilusaaria. 

Matinkylässä saaristomaisemista voi nauttia hyvin myös ilman venettä! Espoon rantaraitti, eli kaikille avoin ulkoiluväylä, joka ulottuu lähestulkoon Espoon rantaviivan päästä päähän, johtaa Matinkylän rannasta itään ja länteen. Näillä seuduilla rantaraitin saaristomaisemat ovat parhaimmillaan! 

Matinkylän liikuntapalvelut eivät rajoitu vapaaseen ulkoiluun rantaraitilla. Matinkylän urheilupuisto tarjoaa monenlaisia liikuntamahdollisuuksia jo nyt - ja vielä parempaa on tulossa! Tällä hetkellä käytössä on jalkapallokenttiä, skeittipuisto ja Suomessa varsin ainutlaatuinen rata BMX-pyöräilijöille. Uusi, kolmen kaukalon jäähalli, on tällä hetkellä (joulukuussa 2020) rakenteilla. 

Luonnollisesti Matinkylästä löytyy runsaasti päiväkoteja. Alueen kouluihin kuuluvat mm. Tiistilän koulu, Matinlahden koulu, Mattlidens skola sekä Komeetan koulu ja Kuitinmäen koulu Olarin puolella. Matinkylään tulee myös Suomen suurin lukio: Meri-Matin lukio, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa viimeistään vuonna 2022. 

Etualalla Nokkalan venesatama ja Matinkylän rantaa. Taustalla Matinkylän kerrostaloalue Ison Omenan läheisyydessä.

Matinkylän alueen kehitys

Matinkylä on ollut alunperin “alkuperäistä lähiörakentamista”, kaupunkirakenne on siellä noin 50 vuotta vanhaa ja peruskorjausikäistä. Matinkylää onkin rakennettu ja kehitetty voimakkaasti viimeisen noin parinkymmenen vuoden aikana. 

Kauppakeskus Iso Omena avattiin vuonna 2001 ja sen jälkeen koko Matinkylä sen ympärillä on uudistunut. Yksi vanhan Matinkylän maamerkeistä, vanha ostoskeskus Isolta Omenalta merenrantaan päin, sai juuri väistyä uuden asuntorakentamisen tieltä. 

Jo tällä hetkellä Matinkylän kehitys on pitkällä: Länsimetro valmistui ja aloitti liikenteen 2017 ja Ison Omenan ympäristöön on valmistunut ja rakenteilla runsaasti asuntotuotantoa. 

Urheilupuiston uudistus, asuinkortteli vanhan ostarin paikalle ja tuleva Meri-Matin lukio ovat seuraavia merkittäviä uudistuksia alueella. 

Ison Omenan länsipuolelle on rakenteilla Tynnyripuiston alue, jonne valmistuu pian täysin uutta. Täysin uusi uimahalli valmistuu 2021 - ja saman vuoden puolella ovensa avaa myös hotelli Matts. 

Espoon kaupungin jo jokunen vuosi sitten julkaisemassa Matinkylä-Olari Visio 2040 -suunnitelmassa alueen kehityksen kaavaillaan jatkuvan nykyisillä raiteilla: Matinkylän eteläosa pidetään Merellisenä, kaupunkirakenne urbaanina ja tiiviinä Ison Omenan ja Länsimetron lähellä ja luonnonläheisenä Keskuspuistoon rajoittuvassa, Suur-Matinkylän alueeseen kuuluvassa Olarissa. Visiossa “vihreys” ja olemassa olevien puistoalueiden ylläpito nähdään jatkossakin tärkeänä. 

Saaristoa Nokkalan edustalla Matinkylässä

Haluaisitko jutella enemmän asuntomarkkinoista Matinkylässä? Jätä yhteystietosi.