Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Vuosaaressa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Itä-Helsingissä sijaitseva Vuosaari on Helsingin pinta-alaltaan suurin kaupunginosa. Vuosaari on monipuolista seutua! Eri aikoina raekennettuja kerrosataloalueita reunustavat meri ja esimerkiksi Kallahden ja Mustavuoren ulkoilualueet. Nykyisin Vuosaaresta löytyy myös satama ja Suomen korkein asuinrakennus, 92-metrin korkuinen Cirrus.

Jutellaanko asuntosi myynnistä? Jätä yhteystietosi! 🙂

Asunnot ja taloudet Vuosaaressa

Suurin väestöryhmä Vuosaaressa ovat yli 35-vuotiaat aikuiset, heitä kaupungin asukkaista on noin 38 %. Lapsiperheitä alueella on noin 26 %. Lapsettomia nuoria pareja taas 4 % ja yksin asuvia nuoria noin 7 % asukkaista. Asuntokannasta noin puolet on Vuosaaren asukkaiden omassa omistuksessa, ja toinen puoli vuokra-asuntoina. Muita asumismuotoja Vuosaaresta löytyy 1 %:n edestä asuntokannasta. Vuosaari on kerrostalovaltaista aluetta; kerrostalojen osuus rakennuskannasta on noin  90 % ja pientalojen kymmenisen prosenttia . Keskimääräinen neliöhinta Vuosaaressa on noin 3 500 €.

Asuntoja Vuosaaressa on noin lähes 20 000.

Keskimääräinen vuosaarelainen on nelikymppinen ja ansaitsee hieman yli 3 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 67 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Vuosaaren palvelut ja ympäristö

Vuosaari on klassinen suomalaislähiö; tiiviisti kaupunkimaiseksi rakennetulta kerrostaloalueelta ei ole koskaan pitkä matka luonnon helmaan. Näin se on myös Vuosaaressa. Ja Vuosaaressa puitteet ovat hienommat kuin monessa muussa paikassa. Meren puolella asuinalueita reunustavat venelaiturit ja Helsingin parhaat hiekkarannat Kallahdessa, Kallahdenniemellä ja Aurinkolahdessa. Koskemattomampikaan luonto ei ole kaukana, vaan aivan lähellä Uutelan suunnassa.

Vuosaaren ydin on silti urbaani. Asukkaita keskustan suuntaan ja takaisin kuljettaa Metro, joka pysähtyy kauppakeskus Columbuksen kohdalla. Suuri osa palveluista onkin keskittynyt Columbuksen ympärille, mutta esimerkiksi ruokakauppoja on eri puolilla aluetta. Myös kahviloita ja ravintoloita löytyy erityisesti rannan tuntumasta.

Liikuntapalveluja alueella tarjotaan mm. jäähallin ja jalkapallokenttien muodossa. Myös golfin ystäviä hemmotellaan Vuosaaressa; asuinalueiden ja sataman välissä levittäytyy mittava golfkenttä Vuosaaren läpäisevän Vuotien molemmin puolin.

Vuosaaren voi sanoa olevan myös Suomen kansantalouden kannalta merkittävä solmukohta: Vuosaaren sataman kautta kulkee merkittävä osa maan viennistä ja tuonnista!

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia