Hei Töölö! Olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta alueella.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Töölö on keskeisintä Helsinkiä. Sen osoitteet löytyvät osin Helsingin ja koko maan ”ensimmäisellä” postinumerolla 00100. Nimensä Töölö sai 50-luvun lopussa kun Töölön kaupunginosa jaettiin kahtia Etu- ja Taka-Töölöön. Etu-Töölöstä löytyy useita koko maan ikonisimpia rakennuksia, kuten Eduskuntatalo ja Finlandiatalo. Etu-Töölö on kuitenkin ennen kaikkea lähes 20 000 ihmisen koti, josta löytyy noin 12 000 asuntoa. Valtaosa Taka-Töölöstäkin on tiivistä kaupunkia asuinkortteleineen. Sen alueelta löytyy kuitenkin myös monta koko Helsingin keskeisintä maamerkkiä: Oopperatalo, Olympiastadion, jäähalli… Kantakaupungin länsirannalla Taka-Töölössä sijaitsevat mm. Sibeliuksenpuisto ja Sibelius-monumentti ja Soutustadion.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi! 🙂

Taloudet ja asunnot Töölössä

Suurin väestöryhmä Töölössä ovat yli 35-vuotiaat aikuiset. Alueen asukkaista lapsiperheitä on reilu kymmenesosa asukkaista. Lapsettomia pariskuntia taas hieman vähemmän ja yksin asuvia nuoria vajaa neljännes asukkaista. Neljäsosa töölöläisistä on jo työuransa tehynt ja nauttii eläkepäivistään. Asuntokannasta hieman alle puolet on omistusasuntoja, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 50 %. Muita asumismuotoja Töölöstä löytyy myös hieman. Töölö on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Töölössä on hieman yli 7 000 €.

Keskimääräinen töölöläinen on nelikymppinen ja ansaitsee hieman alle 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,7 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 66 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Töölön palvelut ja ympäristö lyhyesti

Töölö on kaupunkimaista kaupunkia koko maassa! Sieltä löytyvät myös eräät valtakunnan merkittävimmistä rakennuksista, kuten Eduskuntatalo, Tempeliaukion kirkko, Kansallismuseo, Olympiastadion ja Finlandia-talo. Töölön yhtenäinen julkikuva perustuu 1930-luvulla rakennettuun, ulkoasultaan varsin yksinkertaisena pidettyyn rakennuskantaan.

Töölön erityispiirteet eivät rajoitu siellä sijaitseviin merkkirakennuksiin. Sen lisäksi että Töölö on kaupunkimaisinta ja tiiviintä kaupunkia mitä koko Suomesta löytyy, ulottuu se molemmilta puoliltaan myös veden äärelle. Idässä Töölö päättyy Töölönlahteen, jota ympäröivät puistoalueet tarjoavat hienon henkireiän kaupunkilaisille. Lännessä kaupunginosa puolestaan päättyy kaupungin hienoimpiin hiekkarantoihin Hietaniemessä.

Myös eräät maan tunnetuimmista oppilaitoksista sijaitsevat Töölössä; Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Svenska handelshögskolan ja Perhon ravintolakoulu. (Nykyisin Perho Liiketalousopisto) Töölöstä löytyvät luonnollisesti myös koulut peruskoulun ala-asteesta lukioon.

Palveluja ei tiiviisti rakennetusta Töölöstä puutu. Sen rakennusten kivijaloista löytyy monenmoista kahvilaa, kuppilaa ja ravintolaa. Yksi tämän hetken tunnetuimmista ravintoloista Töölössä on Eduskuntatalon takana Ainonkadulla sijaitseva ravintola Farang.

 

Palvelut Töölössä

Töölö on tiiviintä ja kaupunkimaisinta kaupunkia Helsingissä, joten palvelutarjonta on runsas. Kaupunginosasta löytyy lukuisia ruokakauppoja, pääosin Alepoja ja K-marketeja. Ravintola- ja kahvilatarjonta on myös runsas. Tunnetuimpina mainittakoon esimerkiksi Töölön Sävel, Elite, Manala, Storyville, Perhon ravintolakoulu, ja Mamma Rosa. Myös kulttuuri- ja viihdetarjonta on Töölössä runsasta. Sitä tarjoavat esimerkiksi Q-teatteri, Kulttuuritehdas Korjaamo ja Helsingin Taidehalli ja tietenkin ooppera!

Töölön sisäkatujen ja erityisesti Mechelininkadun talojen kivijalkakauppojen joukosta löytää jos jonkinlaisia erikoisliikkeitä kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi.

 

Töölö lapsiperheille

Töölö on mukavaa seutua lapsille ja perheille! Alueelta löytyy monenlaisia puistoja ja ulkoilualueita ja lukuisia päiväkoteja, osa yksityisiä ja osa kaupunkin ylläpitämiä. Töölössä on myös mm. suomalais-amerikkalainen ja englantilainen päiväkoti. Perheiden kohtaamispaikkana toimii kesäisin Taivallahden leikkipuisto. Töölöön muuttava lapsiperhe voi teoriassa kouluttaa jälkikasvunsa aina maisteriksi asti oman kaupunginosansa suojissa. Töölöstä löytyvät koulut Töölön ala-asteesta Taivallahden peruskouluun, Töölön yhteiskouluun ja aina ruotsinkieliseen kauppakorkeakouluun asti.

 

Julkinen liikenne Töölössä

Päästäkseen Helsingin kantakaupungista pohjoiseen täytyy kulkea Töölön läpi. Siispä Töölön asuinkortteleita reunustavat valtaväylät Mannerheimintie ja Mechelininkatu tarjoavat lukuisia kaupunginosan läpäiseviä ratikka- ja bussilinjoja. Raitiovaunut 4 ja 10 kulkevat pitkin Mannerheimintietä keskustasta pohjoiseen. Töölön ytimeen pitkin Runeberginkatua taas suuntaavat raitiovaunulinjat 1, 2 ja 8.

 

Töölö autoilijalle

Lähempänä keskustaa Töölön kadut kuuluvat pysäköintivyöhykkeeseen 1 ja Taka-Töölön alueella, lähempänä Meilahtea vyöhykkeeseen 2. Suurimmassa osassa Töölöä pysäköintimaksu vaaditaan ilman asukaspysäköintitunnusta, joten ilmaisia pysäköintipaikkoja ei juuri ole koko alueella. Pitkäaikaisia, maksullisia paikkojakin on vain vähän Taka-Töölön perukoilla. Joten töölöläisen autoilijan valinta on useimmiten asukaspysäköintitunnus – jollei taloyhtiöllä ole tarjota omaa pysäköintiratkaisua.

 

Ulkoilijan Töölö

Ulkoilusta pitävälle kaupunkilaiselle Töölö on mainio paikka! Lenkkeilijöitä houkuttelee Helsingin kenties klassisin lenkkireitti Töölönlahden ympäri. Länsipuolella taas ulkoilijoita houkuttelevat Hietaniemen puisto ja ranta sekä Sibeliuksen puisto. Reippaalle patikoijalle Seurasaarikaan ei ole mahdottoman matkan päässä. Koiranomistajille ”luksusta” kaupunkiympäristöön tuo Rajasaaren koira-aitaus, jossa nelijalkaisilla ystävillä on tavallista koirapuistoa valtavasti enemmän tilaa juosta vapaana ja myös polskia mereen rajoittuvan alueen rantavedessä.

 

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia