Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Tapiolassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Tapiola on yksi Espoon useista kaupunkikeskuksista. Se sijaitsee kaakkois-Espoossa, lähellä Helsingin rajaa. Tapiolan kaupunginosa rakennettiin pääosin 1950- ja -60 -luvuilla. Se suunniteltiin ns. puutarhakaupungiksi, eli viheralueiden halkomaksi ja ympäröimäksi “suurkaupungista” erilliseksi saarekkeeksi. Tapiolan laadukas edistyksellinen kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri saivat aikanaan runsaasti kansainvälistäkin huomiota.

Tänään Tapiola on yksi suurimmista kaupunkikeskuksista Espoossa ja kaupungin kulttuurikeskus. Tapiolassa on monipuoliset palvelut tavaratalosta erikoisliikkeisiin, kirjastoon ja uimahalliin. Kaupunginosa on myös keskellä suurta muutosta: 2016 liikennöintinsä aloittanut Länsimetro toi tapiolaan metroaseman, runsaasti liityntäpysäköintitilaa ja niiden oheen rakennetun uuden kauppakeskuksen. Tapiola kasvaa ja kehittyy jatkuvasti!

Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi. 🙂

Asunnot ja taloudet Tapiolassa

Tapiolan asukkaista suurin osa (36 %) on eläkeläisiä, seuraavaksi eniten on keski-ikää lähestyviä aikuisia, eli yli 35-vuotiaita. Lapsiperheisiin alueen asukkaista kuuluu 13 % lapsettomien pariskuntien muodostaessa vain 6 % väestöstä. Yksin asuvia nuoria kaupunginosan asukkaista on 15 %.

Suurin osa tapiolalaisista asuu omistusasunnoissa, joita alueen asuntokannasta on hieman yli puolet (55 %). Vuokra-asuntoja puolestaan alueella on 41 % kaikista asunnoista ja muita asumismuotoja 4 %. Tapiola on selvästi kerrostalovoittoinen alue, kerrostaloasuntoja on peräti 89 % alueen asunnoista ja pientaloasuntoja vastaavasti 11 %.

Tapiolalaisen asunnon keskikoko on 65,2 neliömetriä, keskimääräisen neliöhinnan oleessa 4 456 €.

Asukkaita Tapiolassa on noin 4 000. Keskimääräinen tapiolalainen on 45-vuotias, joka tienaa kuukaudessa n. 3 600 €. Hän asuu 1,71 henkilön taloudessa, jonka koti on keskimäärin 65 neliömetrin suuruinen.

Tapiolan palvelut ja ympäristö

Tapiolan keskustasta löydät monipuolisen valikoiman palveluja. Läsnä ovat molemmat suuret ruokakauppaketjut sekä tavaratalo Stockmann. Kauppakeskuksia Stockmannin tavaratalon lisäksi löytyy kaksi: jo alkuperäiseen Tapiolaan rakennettu Heikintori ja vuonna 2013 avattu Ainoa. Asiakkaita palvelevat niiden ulkopuolella myös posti, useat pankit, Akateeminen kirjakauppa, valokuvausliike, urheiluliike, parturikampammot ja muut pienemmän kivijalkakaupat. Julkisen sektorin toimijoista läsnä ovat terveyskeskus, kirjasto, Kela, Espoon maistraatti, verotoimisto ja työvoimatoimisto.

Tapiola tarjoaa myös monipuoliset liikuntapalvelut. Uimahallin lisäksi keskustan tuntumasta löytyy esimerkiksi Tuulimäen väestönsuoja, josta löytyy harrastustiloja esimerkiksi itsepuolustuslajien, ammunnan, telinevoimistelun ja rullalautailun harrastajille.

Tapiola sijaitsee myös meren tuntumassa, joten pääsy Espoon rannikon ulkoilureiteille Otaniemen ja Westendin suuntaan on helppo.

Liikenneyhteyden Tapiolasta ovat mainiot: kaupunginosa sijaitsee aivan Länsiväylän ja Kehä 1:n kainalossa, joten näitä valtaväyliä pitkin matka Helsingin keskustaan ja Etelä-Espoon suuntaan sekä Leppävaaran suuntaan on vaivaton.

Bussimatka Helsingin keskustaan on nopea: bussit taivaltavat Länsiväylän bussikaistaa pitkin Ruoholahteen ja Kamppiin sujuvasti myös ruuhka-aikoina. Syksyllä 2017 avattu Länsimetrotarjoaa entistä mukavamman yhteyden Helsingin keskustaan ja myöhemmin kohti Matinkylää.

Tapiolan ympäristöstä löytyyy monta koulua ja päiväkotia, esimerkiksi arvostettu Pohjois-Tapiolan lukio. Muita kouluja ovat mm. Jousenkaaren koulu, Sepon koulu ja Aarnivalkean koulu.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia