Kiinteistönvälitys-Pasila-Marjut-Uusmäe-RoofGroup

Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Pasilassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Pasila on Helsingin keskinen kaupunginosa, joka sijaitsee noin 3,5 km keskustasta pohjoiseen. Pasila jaetaan neljään osa-alueeseen, jotka ovat Keski-Pasila, Itä-Pasila, Länsi-Pasila ja Pohjois-Pasila. Pasilassa asuu noin 9 000 helsinkiläistä, joista Itä-Pasilassa noin 4 000 ja Länsi-Pasilassa 5 000. Työpaikkoja alueella sijaitsee noin 25 000. Pasila on suuren mullistuksen keskellä: rautatieasema uudistuu ja sen yläpuolelle kohoaa Tripla, kauppa-, työpaikka-, ja asuinkompleksi. Ennen ”betoniarkkitehtuuristaan” tunnettu kaupunginosa uudistaa ilmeensä täydellisesti.

Haluaisitko jutella asunnon myymisestä? Jätä yhteystietosi ????

Asunnot ja taloudet Pasilassa

Suurin väestöryhmä Pasilassa ovat yli 35-vuotiaat, heitä kaupungin asukkaista on reilu 40 %. Lapsiperheitä alueella on noin 15 %. Lapsettomia nuoria pareja taas 8 % ja yksin asuvia nuoria noin 15 % asukkaista. Asuntokannasta 45 %  on Pasilan asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 50 %. Muita asumismuotoja kaupungista löytyy 3 %:n edestä.  Pasila on Suomen olosuhteissa täysimittaista kaupunkia, kerrostalojen osuuden rakennuskannasta ollessa täydet 100 %. Keskimääräinen neliöhinta Pasilassa on hieman yli 5 000 €.

Asuntoja Pasilassa on noin 7 000.

Keskimääräinen Pasilan asukas on nelikymppinen ja ansaitsee noin 3 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,9 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 63 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Pasila on tullut tunnetuksi lähinnä Itä-Pasilan virasto- ja toimistotaloista, mutta alue on valtavasti mainettaan monipuolisempi. Radan molemmin puolin, Itä- ja Länsi-Pasilaksi levittäytyvä alue tarjoaa lähettyviltään niin Keskuspuiston vehreyttä, kuin myös tilaa liikkua ja harrastaa Käpylän liikuntapuiston kentillä. Itä-Pasilassa on vilinää toimistoaikana – ja erityisesti suurten tapahtumien aikaan Messukeskuksessa, joka toimii Suomen suurimpien ja kansainvälisten tapahtumien (kuten Slushin) areenana. Länsi-Pasila taas tarjoaa asukkailleen rauhallisia pihapiirejä ja nopean pääsyn Keskuspuiston uumeniin.

Pasila on suuren mullistuksen keskellä:  Rautatieaseman yläpuolelle kohoaa Tripla, valtava kauppakeskus- ja toimistokompleksi. Myös entinen ratapiha rautatieaseman ja Länsi-Pasilan välissä tulee täyttymään uusista rakennuksista tulevina vuosikymmeninä. Pasilasta on kovaa vauhtia tulossa oikea koko Suomen solmukohta. Ja liikenteen solmukohta se todella on: Pasilan läpi kulkevat useat raitiovaunulinjat eri puolille kaupunkia. Jokainen Helsingistä lähtenyt tai sinne saapuva junavuoro, niin lähijunat kuin kaukojunat kaikkialle Suomeen, pysähtyvät Pasilassa. Kiitos uuden Kehäradan Pasilasta pääsee varsin nopeasti myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja sitä kautta maailmalle!

Koska Pasilassa työskentelee tuhansia ihmisiä joka päivä, on alueella paljon lounasravintoloita ja ruokakauppoja. Peruskoulu löytyy Länsi-Pasilasta, radan toiselta puolen taas Haaga-Helia -ammattikorkeakoulu. Matkustavaisia alueella palvelee Messukeskuksen kupeesta löytyvä Holiday Inn Helsinki Expo-hotelli.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia