Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Olarissa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Olari on noin 15 kilömetrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva kaupunginosa Etelä-Espoossa. Olarin rakennuskantaa hallitsevat Ylä-Olarin kerrostalot, joiden laitamille levittäytyvät pientalovaltaiset asuinalueet kohti kaupungin eteläpuolella sijaitsevaa Länsiväylää. Olarin rakentaminen alkoi samoihin aikoihin useiden muiden espoolaislähiöiden kanssa 1960-luvulla. Nykyään Olari on noin 15 000 asukkaan viihtyisä asuinalue, joka tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut ja nopeat yhteyden muihin Espoon kaupunginosiin ja Helsinkiin.

Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi. 🙂

Asunnot ja taloudet Olarissa

Olarilaisia on tällä hetkellä noin 15 000. Heistä suurin osa on yli 35-vuotiaita (34 % asukkaista) ja 23 % heistä kuuluu lapsiperhetalouksiin. Yksin asuvia nuoria ja nuoria pariskuntia olarilaisista on yhteensä 16 %. Noin 28 %:lla olarilaisista puolestaan työelämä on jo takana päin, eli he ovat eläkeläisiä.

Keskimääräinen olarilainen on 41-vuotias, n, 3 900 € kuussa ansaitseva kansalainen, joka asuu 2,05 henkilön taloudessa, kotinaan keskimäärin 75 neliöinen kerrostaloasunto. Kerrostaloasuntoja Olarin asuntokannasta on suurin osa, noin 74 %. (Loput 26 % asunnoista on pientaloissa) Suurin osa olarilaisista asuu omistusasunnossa, joita alueen kodeista on 66 %. Vuokra-asuntoja löytyy 31 %:n edestä ja muita asumismuotoja 3 %:n edestä asuntokannasta.

Olarin palvelut ja ympäristö

Olari sijaitsee eteläisessä Espoossa, Länsiväylän ja Kehä 2:n kainalossa. Aivan Olarin ja Länsiväylän välissä on Suomenojalta Tapiolaan kulkeva Kuitinmäentie (joka muuttuu Merituulentieksi Tapiolaa kohti mentäessä), joka tarjoaa olarilaisille pääsyn niin Tapiolan suuntaan kuin edelleen Länsiväylälle kohti Helsinkiä tai Hankoa.
Olarista on myös lyhyt siirtymä Kehä 2:lle, joka kuljettaa kohti Turunväylää, Leppävaaraa, Kauniaisia ja Pohjois-Espoota. Julkiset yhteydet Olarista ovat bussilinjojen varassa, jotka kuljettavat matkustajia etupäässä kohti Matinkylää, Tapiolaa, Espoon keskusta ja Helsinkiä.

Olari sijaitsee Espoon keskuspuiston tuntumassa, joten matka keskuspuiston ulkoilureiteille on lyhyt. Merimaisemien ääreen haluavat voivat joko kävellä tai ottaa bussin kohti Matinkylän rantaa parin kilometrin päässä Olarin eteläpuolella.

Olarin peruspalvelut, eli ruokakauppa, kioski ja anniskeluravintolat löytyvät Kuitinmäen ostoskeskuksen liepeiltä. Vaihtoehto Kuitinmäen kaupoille löytyy Olarin eteläpuolelta, jossa on toiminut vuodest 2004 alkaen suuri Prisma.

Lapsiperheille Olari tarjoaa yhteensä 4 ala-astetta, kaksi yläastetta, Olarin lukion sekä lukuisia päiväkoteja ympäri asuinaluetta.

Mikäli Olarin oma palvelutarjonta ei riitä, kauppakeskus Iso-Omena on vain kivenheiton päässä Matinkylässä. Toinen suurempi kauppakeskittymä löytyy pienen ajomatkan päästä Suomenojalta, eikä Tapiolakaan ole kaukana.
Kauppakeskus Iso-Omenasta löytyy myös lähin kirjasto ja myös Olarilaisia palveleva posti.

Lähteet: Wikipedia, Tilastokeskus