Kiinteistönvälitys Leppävaara – Marjut Uusmäe - Roof Group

Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Leppävaarassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Leppävaara on Espoon kaupunkikeskuksista suurin ja vilkkain. Leppävaara on vuosikymmenten aikana kasvanut oikeaksi liikenteen solmukohdaksi. Siellä kohtaavatkin niin Turunväylä, Kehä1 kuin myös vilkas rantarata ja vanha Turuntie. Leppävaara on pitkään ollut kaupan ja koulutuksen espoolainen keskus. Siellä avattiin 70-luvun alussa Suomen ensimmäinen “automarket”, joka korvattiin 2000-luvun alussa rakentamalla sen tilalle kauppakeskus Sello. Leppävaarassa ovat toimineet pitkään myös EVTEKin (sittemmin Metropolia) ja Laurean ammattikorkeakoulut, joten alue on ollut perinteisesti myös opiskelijoiden suosiossa.

Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi. 🙂

Asunnot ja taloudet Leppävaarassa

Toisin kuin monet muut Espoon asuinalueet, Leppävaara on vuokra-asuntopainotteinen kaupunginosa. Yli puolet alueen asunnoista on vuokra-asuntoja, vajaa 40 % omistusasuntoja. Muita asumismuotoja edustaa pari prosenttia Leppävaaran asuntokannasta. Lähes kaikki leppävaaralaiset asuvat kerrostaloissa, joita onkin rakennettu viime vuosien aikana hyvin paljon radan eteläpuolelle, kauppakeskus Sellon välittömään läheisyyteen. Kymmenys alueen asukkaista asuu pientaloissa.

Leppävaara on verrattaen nuorten asukkaiden kaupunginosa. Jopa enemmän kuin kyymenys leppävaaralaisista on yksin asuvia nuoria aikuisia ja toinen kymmenys lapsettomia pariskuntia. Lapsiperhetalouksissa asuu noin neljäsosa Leppävaaran asukkaista. Eläkeläisiä Leppävaaran asukkaista on selvästi vähemmän kuin monessa muussa Espoon kaupinkikeskuksessa.

Asuntoja Leppävaarassa on yhteensä hieman yli 5 000 ja asukkaita peräti reilu 10 000 – eli enemmän kuin tuplasti yli sen mitä Tapiolassa. Keskimääräinen leppävaaralaisasunto on n. 64 neliömetrin kokoinen ja siinä asuu keskimäärin 2 henkilöä. Asunnon neliöhinta Leppävaarassa on keskimäärin nelisentuhatta euroa.

Tyypillinen leppävaaralainen on 35-vuotias, eli hieman nuorempi kuin monen muun espoolaislähiön asukas, ja tienaa kuukaudessa noin 3 400 €.

Leppävaara asuinalueena

Leppävaara on palvelutarjontansa puolesta kuin oma kaupunkinsa: tarjolla on kaikkea. Suurin palvelukeskittymä on kauppakeskus Sello, josta löytyy “kaikki mahdollinen” ruokakaupoista erikoisliikeisiin, ravintoloihin, elokuvateatteriin ja kirjastoon asti. Myös “vanhalla puolella”, radan pohjoispuolella, on ruokakauppoja, baareja ja pieniä liikkeitä.

Kulttuuria tarjoaa Sellossa kirjaston lisäksi monipuolisista kulttuuritapahtumistaan tunnettu Sellosali. Liikuntapalvelut aluueella ovat myös erinomaiset: radan pohjoispuolella sijaitsee Leppävaaran urheilupuisto, josta harrastajille löytyy esimerkiksi useita pallokenttiä, kaksikaukaloinen jäähalli, yleisurheilustadion, uimahalli, hiihtostadion ja skeittiparkki. Talvisin urheilupuistoa halkovat ladut ulottuvat kauas alueen metsiin. Radan eteläpuolelta löytyy yksi Suomen suurimmista rangeista golfin harjoittelua varten. Lapsiperheiden iloksi urheilupuiston oheen on avattu myös suuri Angry Birds -leikkipuisto. Leppävaaran kupeessa on myös tunnettu Vermon ravirata.

Päiväkotien ja peruskoulun lisäksi Leppävaarassa sijaitsevat esimerkiksi Metropolian ja Laurean ammattikorkeakoulut sekä Omnian ammattiopisto.

Liikenneyhteydet Leppävaarasta ovat erinomaiset. Leppävaara sijaitsee aivan Kehä 1:n vieressä ja kivenheiton päässä Turunväylästä. Helsingin keskustaan Leppävaarasta pääsee kuitenkin helpoiten paikallisjunalla – S, U, L, E, A ja Y -junat pysähtyvät Leppävaarassa tiuhaan tahtiin. Bussit puolestaan kuljettavat matkustajia joka puolelle Espoota.
Autoilijat pääsevät viereisiä valtaväyliä pitkin nopeasti minne hyvänsä pääkaupunkiseudulla, nopeimman reitin kohti Helsingin keskustaa ollessa pitkin viereistä Turunväylää.

Palvelut Leppävaarassa

Leppävaarassa palveluista ei ole pulaa. Radan pohjoispuolen vanhan ostoskeskuksen kauppojen, kioskien ja pikaruokaravintoloiden lisäksi valtava valikoima palveluja löytyy kauppakeskus Sellosta, heti radan eteläpuolelta. Sellosta löytyvät kaikki palvelut, mitä suurelta kauppakeskukselta odottaa saattaa. Sellossa on myös kirjasto, pankkeja, virastoja ja esimerkiksi elokuvateatteri.

Yhtenä Espoon suurimmista kaupunkikeskuksista Leppävaarassa on luonnollisesti hyvät julkiset palvelut. Päiväkoteja on useita radan molemmin puolin. Leppävaaran terveysasema sijaitsee "vanhalla puolella" radan pohjoispuolella. Yksityisen terveydenhuollon käyttäjiä palvelevat Mehiläinen ja Terveystalo Sellon tuntumassa.

Opiskelijoita Leppävaaraan tuo Laurea Ammattikorkeakoulu, jonka rakennus sijaitsee Leppävaaran urheilupuiston eteläpuolella.

 

Leppävaara lapsiperheille

Leppävaarassa on paljon palveluja ja tekemistä lapsiperheille oman kotikaupunginosan puitteissa. Sellon kirjastossa on oma, viihtyisä lastenosasto ja niin Leppävaaran urheilupuiston Angry Birds-leikkipuisto kuin Leppävaaran uimahallikin vetävät perheitä puoleensa. Päiväkoteja alueella on useita, joten jos paikan saa jostakin niistä, leppävaaralaisten päiväkotimatkat ovat lyhyitä.

Myös kouluja alueella on useita, esimerkiksi Ruusutorpan koulu radan eteläpuolella, Veräjäpellon koulu Urheilupuiston vieressä ja Leppävaaran yläaste Lintuvaaran suunnassa.

 

Julkinen liikenne Leppävaarassa

Leppävaara on liikenteen solmukohdassa: juna kuljettaa sieltä nopeasti muualle Espooseen tai Helsingin suuntaan. Leppävaara on kaupunkiradan päätepiste, joten junavuorotarjonta Helsinkiin ja väliasemille on maksimissaan. Esimerkiksi S, U, L ja E-junat vievät nopeasti Helsinkiin, kun taas A-junat kaupunkirataa pitkin jokaiselle väliasemalle. Turun suuntaan kulkevat pikajunat pysähtyvät myös Leppävaarassa.

Monet bussilinjat eri puolilta Espoota vievät Leppävaaran asemalle, Sellon ja juna-aseman laitureiden väliin. Bussista junaan ja päin vastoin on superhelppoa vaihtaa Leppävaarassa!

Osa busseista kulkee myös Leppävaaran asemalaiturit ylittävää Kehä 1:tä pitkin.

 

Leppävaara autoilijalle

Leppävaaran sijainti liikenneväylien risteyksessä helpottaa myös autoilijan elämää. Leppävaaraan on helppo tulla autolla - ja sieltä on helppo lähteä autolla. Espoossa ei yleensä ole valtavasti ilmaista pysäköintitilaa kadun varressa, mutta Leppävaaraan tullessa voi aina jättää auton maksutta Sellon parkkihalliin useaksi tunniksi. Myös Urheilupuistossa vieraileville on maksutonta parkkitilaa tarjolla.

Leppävaarasta lähtiessä on tuossa tuokiossa Kehä 1:llä. Helsingin suuntaan voi ajaa myös radanvartta pitkin, Pitäjänmäen kautta.

Espoossa oma auto on kätevä tapa liikkua ja se on sitä myös yhdessä kaupungin urbaaneimmista keskuksista.

 

Ulkoilijan Leppävaara

Leppävaaran liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat! Leppävaaran Urheilupuistosta löydät uimahallin, maauimalan, stadionin juoksuratoineen, ladut ja pururadat lenkkeilyä ja hiihtoa varten, jalkapallokentät ja skeittiparkin. Kävelijät ja pyöräilijät voivat suunnata myös kohti Laajalahden ulkoilualuetta.

 

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia