Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Lauttasaaressa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Lauttasaari on pääasiallisesti asuintalovaltainen, mutta kaupunginosassa sijaitsee myös monien yritysten toimitiloja. Lauttasaaren kaupunginosan osa-alueet ovat Kotkavuori, Vattuniemi ja Myllykallio sekä Koivusaari, jonka kapea salmi erottaa varsinaisesta Lauttasaaresta. ”Laru” on yksi Helsingin omaleimaisimmista kaupunginosista, melkein kuin kaupunki kaupungissa. Monille sen asukkaille on kehittynyt oikea lauttasaarelainen identiteetti. Peruspalvelut alueella ovat kattavat: Lauttasaaressa on oma terveyskeskus, uimahalli, urheilukenttä sekä kirjasto.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi

Asunnot ja taloudet Lauttasaaressa

Suurin väestöryhmä Lauttasaaressa ovat keski-ikäistyvät aikuiset. Yli 35-vuotiaita aikuisia asukkaista on noin 35 % ja lapsiperheitä 16-19 %. Lapsettomia nuoria pariskuntia taas 8 % ja yksin asuvia nuoria lähes 18 % asukkaista. Eläkkeelle lauttasaaren asukkaista on siirtynyt jo lähes 30 %. Asuntokannasta reilu 60 %  on ”Larun” asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa selvästi alle puolet. Muita asumismuotoja Lauttasaaresta löytyy noin 4 %:n edestä.  Lauttasaari on lähes täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa 95 % alueen kiinteistöistä ja loput pientaloja. Keskimääräinen neliöhinta Lauttasaaressa on 5 900 – 6 100 €.

Asuntoja Lauttasaaressa on noin 13 000.

Keskimääräinen ”saarelainen” on nelikymppinen ja ansaitsee noin reilut 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,91 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 70 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Lauttasaari asuinympäristönä lyhyesti

Lauttasaari on yksi Helsingin omaleimaisimmista ja halutuimmista kaupunginosista. Saarelle on muodostunut oma identiteettinsa; ”Larun” asukkaat rakastavat kotiseutuaan. Lauttasaari onkin kuin erillinen kaupunki! Peruspalvelut löytyvät saarelta, siellä on useampi riittävänkokoinen ruokakauppa, erikoisliikkeitä, ravintoloita ja hyvät harrastusmahdollisuudet.

Meri tuo uuden ulottuvuuden Lauttasaareen. Lauttasaaren ulkoilupuisto ja Särkiniemen puisto saavat ulkoilijan tuntemaan olonsa kuin ulkosaaristossa. Rannat kätkevät sisäänsä jännittävää historiaa; muun muassa Krimin sodan aikaan rakennettuja linnoitteita ja vanhan, nykyisin muistomerkkinä toimivan ilmatorjuntatykin. Lauttasaari on oikea lenkkeilijän ja ulkoilijan paratiisi! Myös purjehdus on kiinteä osa Lauttasaarta, jonka itärantaa hallitsee HSK:n (Helsingfors Segelklubb) pursiseuran tilukset ja muunmuassa tunnettu ravintola Blue Peter.

Liikenneyhteydet saarelta ovat hyvät; nykyisin Länsimetro kuljettaa ihmisiä hujauksessa joko kantakaupunkiin tai Espoon suuntaan. Lauttasaaren läpi kulkee yhä myös useampi bussilinja ja autoilija voi valita väyläkseen joko vanhan kunnon Larun sillan tai avaran Länsiväylän saaren pohjoislaidalla.