Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Lauttasaaressa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Lauttasaari on pääasiallisesti asuintalovaltainen, mutta kaupunginosassa sijaitsee myös monien yritysten toimitiloja. Lauttasaaren kaupunginosan osa-alueet ovat Kotkavuori, Vattuniemi ja Myllykallio sekä Koivusaari, jonka kapea salmi erottaa varsinaisesta Lauttasaaresta. ”Laru” on yksi Helsingin omaleimaisimmista kaupunginosista, melkein kuin kaupunki kaupungissa. Monille sen asukkaille on kehittynyt oikea lauttasaarelainen identiteetti. Peruspalvelut alueella ovat kattavat: Lauttasaaressa on oma terveyskeskus, uimahalli, urheilukenttä sekä kirjasto.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi

Asunnot ja taloudet Lauttasaaressa

Suurin väestöryhmä Lauttasaaressa ovat yli 35-vuotiaat aikuiset, heitä saarelaisista on noin kolmannes. Lapsiperheitä asukkaista on parisenkymmentä prosenttia. Nuoria pariskuntia taas vajaa kymmenys, mutta yksin asuvia nuoria sitävastoin lähes parikymmentä prosenttia asukkaista. Eläkkeelle lauttasaaren asukkaista on siirtynyt jo niinikään lähes kolmannes. Asuntokannasta reilu 60 %  on Larun asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa selvästi alle puolet. Muita asumismuotoja Lauttasaaresta löytyy noin 4 %:n edestä.  Lauttasaari on lähes täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa 95 % alueen kiinteistöistä ja loput pientaloja. Keskimääräinen neliöhinta Lauttasaaressa on 6 000 €:n tuntumassa.

Asuntoja Lauttasaaressa on noin 13 000.

Keskimääräinen saarelainen on nelikymppinen ja ansaitsee noin reilut 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 70 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Lauttasaari asuinympäristönä lyhyesti

Lauttasaari on yksi Helsingin omaleimaisimmista ja halutuimmista kaupunginosista. Saarelle on muodostunut oma identiteettinsä; ”Larun” asukkaat rakastavat kotiseutuaan. Lauttasaari onkin kuin erillinen kaupunki! Peruspalvelut löytyvät saarelta, siellä on useampi riittävän kokoinen ruokakauppa, erikoisliikkeitä, ravintoloita ja hyvät harrastusmahdollisuudet.

Meri tuo uuden ulottuvuuden Lauttasaareen. Lauttasaaren ulkoilupuisto ja Särkiniemen puisto saavat ulkoilijan tuntemaan olonsa kuin ulkosaaristossa. Rannat kätkevät sisäänsä jännittävää historiaa; muun muassa Krimin sodan aikaan rakennettuja linnoitteita ja vanhan, nykyisin muistomerkkinä toimivan ilmatorjuntatykin. Lauttasaari on oikea lenkkeilijän ja ulkoilijan paratiisi! Myös purjehdus on kiinteä osa Lauttasaarta, jonka itärantaa hallitsee HSK:n (Helsingfors Segelklubb) pursiseuran tilukset ja muunmuassa tunnettu ravintola Blue Peter.

Liikenneyhteydet saarelta ovat hyvät; nykyisin Länsimetro kuljettaa ihmisiä hujauksessa joko kantakaupunkiin tai Espoon suuntaan. Lauttasaaren läpi kulkee yhä myös useampi bussilinja ja autoilija voi valita väyläkseen joko vanhan kunnon Larun sillan tai avaran Länsiväylän saaren pohjoislaidalla.

Palvelut Lauttasaaressa

Lauttasaaren palvelut ovat kattavat. Saari on kuin pikkukaupunki: kaikki päivittäispalvelut löytyvät sieltä. Ruokakauppoja löytyy saaren jokaisesta osasta: K-market Oliivi länspuolelta Isokaaren varrelta, K-Supermarket Lauttasaari Vattuniemestä, S-market edellisen naapurista ja tottakai ruokakauppa on myös kauppakeskus Lauttiksessa Lauttasaarentien varrella. Lauttasaaren Lidl puolestaan sijaitsee saaren keskiosassa Perttulantiellä. 

Lauttis onkin saaren uusi keskus: Metroaseman tuntumasta löytyy niin päivittäistavarakauppoja kuin esimerkiksi Alko, Hanko Sushi, kahviloita, optikkoliikkeitä ja leipomo. 

Ravintoloita saarelta löytyy erityisesti Vattuniemestä. Tunnetuimpien joukossa esimerkiksi Blue Peter satamassa, Trattoria Limone Vattuniemessä ja Casa Mare Gyldenintiellä, saaren keskiosassa. 

Lauttasaaresta löytyvät kaikki tärkeimmät julkiset palvelut: päiväkoteja saarella on reilusti toistakymmentä (niin yksityisiä kuin julkisia) ja koulunkäynti sujuu omissa kouluissa Lauttasaaren ala-asteelta Lauttasaaren yhteiskouluun. 

Terveyskeskus Lauttasaaressa löytyy saaren pohjoisosasta, Taivaanvuohentieltä. 

Saaren oma kirjasto puolestaan Pajalahdentieltä, suuren Pajalahden puiston vierestä. 

Erikoisliikkeiden osalta Lauttasaari on erikoistunut erityisesti veneilyyn. Vattuniemessä, rannan tuntumassa pitävät majaansa useat veneilyn erikoisliikkeet ja myös useampi outlet-myymälä. Saarta halkovan Lauttasaarentien tuntumasta löytyy myös useampi pyöräilyn erikoisliike. 

Lauttasaari lapsiperheille

Lapsiperheille Lauttasaari on kiva ja melko rauhallinen ympäristö. Saarelta löytyvät päiväkodit, koulut ja terveysasema, paljon hyviä ulkoilu- ja leikkipaikkoja ja pikkukaupunkimaisella saarella liikenne ei ole valtavan vilkasta. Lauttasaari onkin lapsiperheiden suosiossa. 

Julkinen liikenne Lauttasaaressa

Tärkein julkisen liikenteen linja Lauttasaaressa on epäilemättä metro. Keskellä saarta, Lauttasaarentien varrella sijaitsevalta asemalta pääsee tuossa tuokiossa metrolla niin Helsingin keskustaan kuin Espooseenkin. 

Elokuussa 2020 Lauttasaaren bussilinjastot uudistuvat: Silloin saarta halkovat linjat 20, 20B, 22 ja 21. Linja 21 kulkee metroaseman tuntumasta Ruoholahden kautta Kamppiin. Linjat 20, 20B ja 22 starttaavat saaren luoteisnurkasta Katajaharjunniemeltä ja kulkevat Isokaarta pitkin keskemmälle saarta. 22 koukkaa Vattuniemen kautta takaisin ja 20 metroaseman vierestä, sillan yli Ruoholahteen kohti Punavuorta, jossa sen päätepysäkki on. 

Lauttasaari autoilijalle

Lauttasaari on asukaspysäköintialuetta, eli kaupunginosassa asuvat voivat hankkia kaupungilta asukaspysäköintitunnuksen kadunvarsipaikkoja varten. Muuten kadunvarsipysäköinti on rajoitettu 4 tuntiin (parkkikiekolla) arkisin klo. 20 asti. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on vapaata. Lyhytaikaista asiointipysäköintiä varten kauppakeskus Lauttiksen luona on myös Europarkin parkkitalo. 

Lauttasaari on pieni, eikä kovin ruuhkainen alue. Autolla on suhteellisen helppo liikkua kohti muita kaupunginosia. Tosin Lauttasaaren sillan remontointi ja muutos enemmän joukkoliikenne- ja pyöräilypainotteiseksi on herättänyt keskustelua lauttasaaren autoilijoiden keskuudessa. Kuitenkin saarelta ajaa myös Länsiväylälle melko nopeasti ja siitä kohti Helsingin keskustaa tai Espoota ja esim. Kehä 1:tä. 

Ulkoilijan Lauttasaari

Ulkoilijalle Lauttasaari on parhaita kaupunginosia Helsingissä! Lauttasaaren rannat houkuttelevat niin oman kylän väkeä, kuin ihmisiä muualta Helsingistä ja Espoosta. Särkiniemen puisto, Kokkokallio, Lauttasaaren ulkoilupuisto… kaikki tarjoavat ulkoilijoille raikasta meri-ilmaa, hienoja maisemia merelle ja vihreää puisto- ja metsämäistä ympäristöä. Kesäisin uimareita vetää puoleensa Veijarivuoren uimaranta ja talvisin talviuimarien laituri ulkoilupuiston itälaidalla. 

Pidempien lenkkien ystävä voi juosta vaikka koko saaren ympäri rantoja pitkin, matkaa tulee noin 10 kilometriä. Jos se ei vielä riitä, voi juosta esimerkiksi Kaskisaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren kautta meilahteen ja edelleen Hietaniemen ja Ruoholahden kautta takaisin. Toki myös Espoon ja Helsingin kantakaupungin suuntiin pääsee hyviä kevyenliikenteenväyliä pitkin. 


Parasta Lauttasaaressa ☺️

  • Meri
  • Ulkoilumaastot
  • Monipuoliset lähipalvelut 
  • Rauhallisuus