Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kruununhaassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Kruununhaka on n. 7 200 asukkaan kaupunginosa Helsingin keskustassa. Sen rajana on lännessä Unioninkatu ja etelässä Kauppatorin reunaa pitkin kulkeva Pohjoisesplanadin osa, muilla suunnilla se rajoittuu mereen. Kruununhaan nimi tulee nykyisen Rauhankadun seutuvilla aikoinaan sijainneesta kruunun tykistön hevosten laidunmaasta. Keskeinen osa Kruununhaassa on empiretyylillä rakennettu Senaatintorin ympäristö sekä Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun välinen alue. Kruununhaka on arvokkaiden instituutioiden kaupunginosa; siellä sijaitsevat esim. tuomiokirkko, Presidentinlinna, Valtioneuvoston linna, raatihuone, kaupungintalo, Suomen Pankki, Säätytalo ja Ritarihuone.

Haluaisitko jutella asunnon myymisestä? Jätä yhteystietosi ????

Asunnot ja taloudet Kruununhaassa

Suurin väestöryhmä Kruununhaassa ovat keski-ikäistyvät aikuiset. Heitä, eli yli 35-vuotiaita on 38 % ja lapsiperheitä 16 %. Lapsettomia nuoria pariskuntia taas 7 % ja yksin asuvia nuoria 17 % asukkaista. Asuntokannasta 52 %  on ”krunikkalaisten” omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 45 %. Muita asumismuotoja Kruununhaasta löytyy 4 %:n edestä.  Kruununhaka, tai ”Kruna”, on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Kruununhaassa on noin 7 200€.

Asuntoja Kruununhaassa on 4 573.

Keskimääräinen kruununhakalainen on 40-vuotias ja ansaitsee noin 4 700 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,8 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 68 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Kruununhaan palvelut ja ympäristö

Kruununhaka sijaitsee niin Helsingin, kuin koko Suomen valtion alkulähteillä. Sieltä löytyvät lähes kaikki maan olennaisimmat ja vanhimmat instituutiot; Tuomiokirkko, Presidentinlinna, Säätytalo, Ritarihuone ja Suomen Pankki. Helsingin Yliopistokin jää vain niukasti naapurikaupunginosan Kluuvin puoelelle.

Kauppatorin ja Tuomiokirkon myötä Kruununhaka on myös Suomen turismin kannalta keskeisimpiä paikkoja. Asukkaille syvällä kaupunginosan sisällä sijaitsevat asuinkorttelit tarjoavat kuitenkin rauhallista, urbaania asumista. Alue ei kuitenkaan ole silkkaa betoniviidakkoa; Kruununhakaan kuuluu myös puistomainen Tervasaari.

Liikenneyhteyksiä Kruununhaassa tarjoavat raitiovaunulinja 7, joka kulkee pitkin Liisankatua ja Snellmanninkatua, ja bussilinjat 16 ja 17. Myös Kauppatorilta liikennöivä Suomenlinnan lautta kytkee Kruununhaan merelliseen Helsinkiin.