Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kauniaisissa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Kauniainen on kokonaan Espoon sisällä ja sen ympäröimänä sijaitseva itsenäinen kaupunki pääkaupunkiseudulla. Pieni, mutta historialtaan perinteikäs ja omaleimainen Kauniainen on pääkaupunkiseudun kaupungeista selvästi pienin. Itse asiassa Kauniainen on pinta-alaltaan Suomen pienin kunta. Kauniaislaiset ovat keskimäärin korkeasti koulutettuja ja verrattain hyvätuloisia. Kaupunki tarjoaa asukkailleen suhteellisen kattavat palvelut pääosin itsenäisesti.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi!

Kauniaislaiset taloudet ja asunnot

Suurin väestöryhmä Kauniaisissa ovat eläkeläiset, heitä kaupungin asukkaista on 35 %. Keski-ikää lähestyviä aikuisia kaupunkilaisista on 29 % ja lapsiperheitä toiset 29 %. Lapsettomia pariskuntia taas vain 3 % ja yksin asuvia nuoria 5 % asukkaista. Asuntokannasta 66 % on kauniaislaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 30 %. Muita asumismuotoja kaupungista löytyy 5 %:n edestä.  Kauniainen on suhteellisen pientalovaltainen kunta, pientaloasuntojen osuuden ollessa 54 % ja kerrostaloasuntojen vastaavasti 46 %. Keskimääräinen neliöhinta Kauniaisissa on 3 458 €.

Asuntoja hieman alle 9 000 asukkaan Kauniaisissa on noin 3 700.

Keskimääräinen kauniaislainen on 41-vuotias ja ansaitsee yli 7 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2,5 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 114 neliömetrinsuuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Kauniainen sijaitsee keskellä Espoota, rantaradan varrella. Kaupunki sijaitsee Espoota itä-länsi -suunnassa halkovien vanhan Turuntien ja Turun moottoritien välissä. Etelä-Espoosta Kauniaisia kohti johtaa Kehä 2. Työmatkalaisille nopein julkinen yhteys Helsinkiin on paikallisjuna: S, U, L ja E -junat pysähtyvät Kauniaisten asemalla tiuhaan tahtiin aamusta iltaan. Kaupunkia halkovat bussilinjat esimerkiksi Tapiolan ja Leppävaaran suuntaan. 

Autoilijoille Kauniaisista on niinikään nopeat yhteydet kohti Helsinkiä, Etelä-Espoota ja Turun suuntaan. Länsi-Helsinkiin ja Munkkiniemeen ajaa nopeasti Turunväylää pitkin, Kehä 2 ja Länsiväylä johtavat Ruoholahteen ja Etelä-Helsinkiin ja Turun moottoritie länteen. Kauniainen sijaitsee myös lähellä Kehä 3:a, joten yhteys Vantaalle ja esimerkiksi lentoaseman suuntaan on kätevä.

Kauniainen tarjoaa asukkailleen kattavat palvelut. Kauniainen järjestää itsenäisesti opetuksen varhaiskasvatuksesta lukioon. Kaupungista löytyvät suomen- ja ruotsinkieliset päiväkodit, ala-asteet, ylä-asteet ja lukiot. Päiväkoteja kaupungissa on useita.

Kauniaisten terveyskeskus on kaupungin itsenäisesti hallitsema ja tarjoaa niin hammashoidon kuin tavalliset, monipuoliset terveyskeskuspalvelut.

Liikunta- ja vapaa-ajanpalvelut Kauniaisissa ovat monipuoliset. Kaupungista löytyy sen pienestä väkiluvusta huolimatta oma jäähalli, uimahalli, useampi jalkapallokenttä (joista 2 on varustettu tekonurmella) ja jopa laskettelukeskus, joka on muuten Suomen vanhin. Kauniaisila on oma kirjasto, jonka puitteissa järjestetään säännöllisesti myös monipuolista kulttuuri-ohjelmaa. Kulttuuritarjonnasta huolehtivat myös useat yhdistykset.

Kauniaisten keskustaa hallitsee kauppakesus Grani, josta löytyvät S-market, Alko, Kotipizza, 2 kukkakauppaa, R-kioski, konditoria, sekä monta pienyritystä parturi-kampaamoista valokuvausliikkeeseen.

Kauppakeskus Grani sijaitsee aivan Kauniaisten rautatieaseman tuntumassa, radan eteläpuolella. Heti radan toiselta puolen löytyy myös toinen S-market. Mikäli Kauniaisten kauppatarjonta ei riitä, Leppävaara ja kauppakeskus Sello ovat pienen ajomatkan päässä, samoin Espoon ikea ja Lommilan lukuisat erikoisliikkeet.

Kauniaisista löytyy kaupungin pienestä koosta huolimatta hienot ulkoilumahdollisuudet. Kaupungin keskellä komeilee Gallträsk-järvi, jonka rantoja kiertää kaikille avoin ulkoilureitti. (Gallträskillä muuten järjestetään myös jopa purjehdustoimintaa pienillä optimistijollilla.) Toinen, metsäisempi, lenkkipolkujen verkosto levittäytyy Kasavuoren metsiin kaupungin läntisellä puolella. Kasavuoren ulkoilureittien kautta löytyy myös yhteys Espoon puolelle kohti Tuomarilaa ja Espoon Ikeaa.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia