Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kauniaisissa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Kauniainen monin tavoin uniikki kaupunki. Pinta-alaltaan Kauniainen on pieni, mutta Suomen mittakaavassa erityisen hyvinvoiva kaupunki. Kauniaislaiset ovat keskimäärin korkeasti koulutettuja ja hyvätuloisia. Kaupunki tarjoaa asukkailleen suhteellisen kattavat palvelut pääosin itsenäisesti. 

Lue myös vielä tarkemmin Kauniaisista asuinalueena tästä. 

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi!

Kauniaislaiset taloudet ja asunnot

Suurin väestöryhmä Kauniaisissa ovat eläkeläiset, heitä kaupungin asukkaista reilu kolmannes. Toinen kolmannes Kauniaisten väestöstä taas on lapsiperheitä: Kauniainen on perhekaupunki, sillä yhden hengen talouksia ja opiskeluikäisiä nuoria kaupungissa asuu vain vähän. 

Reilusti yli puolet asuntokannasta on kauniaislaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa noin 30 %. Muita asumismuotoja kaupungista vain vähän.  Kauniainen on suhteellisen pientalovaltainen kunta: pientalossa asuntokannasta on selvästi yli puolet. Keskimääräinen neliöhinta Kauniaisissa oli vuoden 2019 lopussa 4 095 €. 

Kauniaislaisia on jo noin 9 800. Keskimääräinen kauniaislainen on nelikymppinen ja ansaitsee yli 7 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2,5 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 112 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Kauniainen on rauhallinen, kompakti kaupunki, jossa kaikki on lähellä. Kauniaislaiset arvostavat rauhallista ympäristöä erityisesti Gallträsk-järven ympärillä ja Kasavuoren laajassa metsässä. Esimerkiksi Helsingissä työskentelevälle Kauniainen on monin tavoin ihanteellinen asuinpaikka: rauhallinen, pikkukaupunkimainen ympäristö, mutta silti vain lyhyt junamatka pääkaupungin ytimeen.

 

Palvelut Kauniaisissa

Kauniainen tarjoaa asukkailleen kattavat kunnalliset palvelut. Kauniainen järjestää itsenäisesti opetuksen varhaiskasvatuksesta lukioon. Kaupungista löytyvät suomen- ja ruotsinkieliset päiväkodit, ala-asteet, ylä-asteet ja lukiot. Päiväkoteja kaupungissa on useita.

Kauniaisten terveyskeskus on tarjoaa niin hammashoidon kuin tavalliset, monipuoliset terveyskeskuspalvelut.

Liikunta- ja vapaa-ajanpalvelut Kauniaisissa ovat monipuoliset. Kaupungista löytyy sen pienestä väkiluvusta huolimatta oma jäähalli, uimahalli, useampi jalkapallokenttä (joista 2 on varustettu tekonurmella) ja jopa laskettelukeskus, joka on muuten Suomen vanhin. Kauniaisilla on oma kirjasto, jonka puitteissa järjestetään säännöllisesti myös monipuolista kulttuuriohjelmaa. Kulttuuritarjonnasta huolehtivat myös useat yhdistykset.

Kauniaisten keskustaa hallitsee viime vuosina uudistettu kauppakesus Grani, josta löytyvät S-market, Alko, Kotipizza, 2 kukkakauppaa, R-kioski, konditoria, K-market, sekä monta pienyritystä parturi-kampaamoista valokuvausliikkeeseen.

Kauppakeskus Grani sijaitsee aivan Kauniaisten rautatieaseman tuntumassa, radan eteläpuolella. Heti radan toiselta puolen löytyy myös toinen S-market. Mikäli Kauniaisten kauppatarjonta ei riitä, Leppävaara ja kauppakeskus Sello ovat pienen ajomatkan päässä, samoin Espoon ikea ja Lommilan lukuisat erikoisliikkeet.

 

Kauniainen lapsiperheille

Lapsiperheet arvostavat Kauniaisissa hyviä julkisia palveluja ja rauhallista ympäristöä. Kauniaisissa lapsen voi lähettää kävellen kouluun turvallisin mielin. Pienten lasten vanhemmille kaupunki tarjoaa päivähoitoa useissa päiväkodeissa - niin suomen- kuin ruotsinkielisissä. Molemmille kieliryhmille löytyvät myös omat koulut ala-astesta lukioihin. Pienikokoisessa kaupungissa koulut ovat käytännössä aina “lähikouluja”. 

Kauniainen on poikkeuksellisen varakas kaupunki, joten myös julkisten palveluiden resurssit ovat poikkeuksellisen hyvät. Se näkyy koulujen ja päiväkotien arjessa hyvällä tavalla. 

Ympäristönä Kauniainen on varsin turvallinen ja rauhallinen. Kaikki on kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Kaupungista löytyy useampi hyväkuntoinen leikkipuisto eri puolilta. Keskustan kupeessa on laaja Thurmaninpuisto isoine leikkipuisto-alueineen. Hieman isommat lapset taas tykkäävät puiston skeittiparkista, trampoliineista ja “parkour-radasta”.

 

Julkinen liikenne Kauniaisissa

Julkisen liikenteen sydän on kaupunkia halkova rata. Matka Kauniaisten asemalta Helsinkiin kestää parisenkymmentä minuuttia ja junia kulkee ruuhka-aikoina usein. Itse asiassa kaupungissa on 2 juna-asemaa: Kauniainen ja Koivuhovi. Koivuhovin asema on kaupungin länsireunalla, Espoon Ymmerstan alueen tuntumassa. 

Mikä parasta, HSL:n vyöhykeuudistuksessa Kauniainen pääsi B-vyöhykkeen puolelle, Koivuhovin ollessa viimeinen juna-asema ennen C-vyöhykettä. Se tarkoittaa sitä, että vyöhykeuudistuksen tultua voimaan kauniaislaisten “seutulipun” hinta A-B -vyöhykkeelle puolittui. 

Hyvien junayhteyksien lisäksi Kauniaisia halkoo useampi bussilinja Tuomarilaan, Tapiolaan ja Matinkylään. Lisäksi kaupunkia kiertää palvelulinja, eli lähibussi, joka kuljettaa asuinalueilta keskustaan ja takaisin. 

 

Kauniainen autoilijalle

Autoilijalle Grani on melko mutkaton paikka. Kaupungista pääsee nopeasti Turunväylälle ja Kehä 2:lle kohti Länsiväylää. Moni ajaa aamuisin aseman liityntäparkkiin jatkaakseen junalla Helsinkiin – liityntäparkki on iso, mutta täyttyy arkiaamuisin nopeasti. 

 

Ulkoilijan Kauniainen

Kauniaisissa on kokoonsa nähden monipuoliset ulkoilumahdollisuudet! Kauniaisten kruununjalokivi on epäilemättä Gallträsk-järvi, jota kiertää ulkoilureitti. Järven rannalla on muutama penkein varustettu laituri ja vierestä löytyy myös laadukas leikkipuisto. Järveltä keskustan suuntaan on pieni suoalue, jota halkoo pitkospuista tehty reitti. 

Toinen merkittävä ulkoilualue on Kasavuoren metsä. Metsää halkoo “pururatojen” ja metsäpolkujen verkosto. Polkujen varrelta löytyy myös ulkoliikuntapaikka monipuolisine jumppavälineineen.

Uniikin lisänsä Kauniaisten liikuntapalveluihin tuo laskettelukeskus, joka on Suomen ensimmäinen lajissaan. Laskettelurinteen vieressä kulkevat aktiivisessa käytössä olevat kuntoportaat. 

Kylminä talvina Gallträskin jäälle on tehty luistelurata vapaaehtoisvoimin. 

Parasta Kauniaisissa ☺️

  • Yhteisöllisyys
  • Hyvät julkiset palvelut
  • Rauhallinen ympäristö
  • Porrastreenit laskettelurinteellä
  • Lenkkeily Gallträskillä
  • Paikallisten yrittäjien palvelut
  • Nopea pendelöinti Helsinkiin

 

 

 

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia