Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Katajanokalla.
Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.
Ota yhteyttä:
0406807717
marjut.uusmae@roofgroup.fi
Katajanokka on merellinen kaupunginosa Helsingin kantakaupungin etelälaidalla. Ennen kaupungin levittäytymistä sille Katajanokka oli niemi. Nyt sen erottaa manteresta Katajanokan kanava. Katajanokalta löytyy muunmuassa entinen vankila Nokka (nykyisin Hotelli Katajanokka), Uspenskin katedraali, Katajanokan Kasino, Wanha Satama, ulkoasiainministeriö, sekä Viking Linen terminaali ja Kanavaterminaali. Raitiovaunulinjat 4 ja 5 kuljettavat kaupunkilaisia ja laivamatkustajia ”Skattalle”. Katajanokan itärannalla asukkaita virkistävät Laivastopuiston ulkoilualueet. Eksoottisen lisämausteen elämään Katajanokalla tuo Korkeasaaren eläintarhan läheisyys. Kesäiltoina erityisesti Laivastopuiston läheisyydessä voi kuulla leijonan karjuntaa!
Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi!
Asunnot ja taloudet Katajanokalla
Suurin väestöryhmä Katajanokalla ovat yli 35-vuotiaat aikuiset, heitä kaupungin asukkaista on n. 38 % %. Keski-ikää lähestyvien kaupunkilaisten ohella lapsiperheitä Katajanokan asukkaista on noin 18 %. Lapsettomia nuoria pariskuntia taas on vain noin 6 ja yksin asuvia nuoria noin 7 % asukkaista. Asuntokannasta noin 51 % on Katajanokan asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 44 %. Muita asumismuotoja Katajanokalta löytyy 4 %:n edestä. Katajanokka on täysin urbaani kaupunginosa: siellä on vain kerrostaloasuntoja. Keskimääräinen neliöhinta Katajanokalla on noin 7 000 €.
Asuntoja Katajanokalla on noin 2 600.
Keskimääräinen katajanokkalainen on 43-vuotias ja ansaitsee yli 5 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,96 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin noin 77 neliömetrin suuruisessa kodissa.
Palvelut ja ympäristö
Katajanokalla yhdistyvät merellisyys ja Suomen urbaanein kaupunkiympäristö aika ainutlaatuisella tavalla! Katajanokan kadut ovat Helsingin ja koko maan tiheintä kaupunkia. Suurin osa Katajanokan asuintaloista rakennettiin 1900-luvun alussa yhtenäiseen jugend-tyyliin. Mantereen puolelta, Kauppatorilta päin Katajanokan maisemaa hallitsevat Uspenskin katedraali ja Stora Enson arkkitehtonisesti kiistelty pääkonttori aivan Katajanokan Kanavan tuntumassa. Kauppatorin puoleista päätyä hallitsevat myös hiljattain rakennettu Allas Sea Pool-merikylpylä ja Helsinki Skywheel -maailmanpyörä.
Katajanokka on myös portti maailmalle – ja on ollut sitä läpi historiansa. 20-luvulla suomalainen lentoliikenne alkoi Katajanokalta Aero Oy:n (nykyisin Finnair) perustaessa lentosatamansa sinne. Nykyisin Katajanokalta on helppo astua laivaan ja piipahtaa vaikka Tallinnassa tai Tukholmassa. Viking Linen terminaali nimittäin sijaitsee ”Skattalla”.
Katajanokan merkittävät hotellit tuovat myös tasaisen virran turisteja kaupunginosaan. Scandic Grand Marina tarjoaa modernia hotellimajoitusta kun taas entisen vankilan tiloihin rakennettu Hotelli Katajanokka astetta erikoisempaa yöpymiselämystä. Edullinen Eurohostel taas tuo paikalle reppureissaajat ja opiskelijat.
Katajanokan Kauppatorin ja sataman puoleisen osan ollessa tiiviisti rakennettua kaupunkia ja rannoiltaan sataman hallitsema, itälaidalla saa nauttia avoimemmasta ympäristöstä. Viheralueista ja merimaisemista saa nauttia Laivastopuistossa. Eksotiikkaa Laivastopuiston maisemiin tuo myös Korkeasaaren eläintarhan läheisyys. Kesäiltoina siellä voi usein kuulla leijonan karjuntaa!
Laivastopuiston maisemissa voi ihailla myös Suomen jäänmurtajalaivastoa, sillä ne viettävät ”kesälomaansa” Katajanokan itärannalla. Merikasarmin rakennuksissa sijaitsevan Ulkoasiainministeriön edustalla.
Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia