Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kaivopuistossa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Kaivopuisto on 450 asukkaan kaupunginosa Helsingin kantakaupungin eteläkärjessä, johon kuuluu puiston lisäksi sen itäpuolella oleva vanha huvila-alue. Kaivopuiston historia alkoi 1830-luvulla, kun Henrik Borgströmin perustama yhtiö Ulrikasborgs Bad- och Brunnsinrättnings Bolag (Ulriikaporin kylpylä- ja kaivoyhtiö) perusti asumattomalle ja karulle Helsinginniemen kärjelle kylpylän. Kaivopuiston huvilakaupunginosassa, Itäisen puistotien molemmin puolin, on yhä jäljellä muutamia 1800-luvulla rakennettuja huviloita.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi

Asunnot ja taloudet Kaivopuistossa

Suurin väestöryhmä Kaivopuiston alueella, joka kuuluu virallisesti Ullanlinnan kaupunginosaan (postinumero 00140) ovat keski-ikäistyvät aikuiset. Yli 35-vuotiaita aikuisia asukkaista on 36 % ja lapsiperheitä 15 %. Lapsettomia nuoria pariskuntia taas 8 % ja yksin asuvia nuoria 18 % asukkaista. Eläkkeelle eiralaisista on siirtynyt noin 24 %. Asuntokannasta 49 %  on kaivopuiston asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 46 %. Muita asumismuotoja Kaivopuistosta löytyy 5 %:n edestä.  ”Kaivari” on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Kaivopuistossa on n. 7 600 €.

Asuntoja Kaivopuistossa on noin 5 394.

Keskimääräinen alueen asukas on 41-vuotias ja ansaitsee noin 6 800 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,78 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 74 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Kaivopuisto on Helsingin kantakaupungin yksi vanhimmista ja arvostetuimmista asuinalueista. Alunperin se tuli tunnetuksi kylpylästään, joka palveli venäläistä aatelisväkeä 1800-luvulla. Kylpylä teki Helsingistä hetkeksi sen ajan oikean kosmopoliittikaupungin. Nykyisin Kaivopuisto on tunnettu huvilamaisista rakennuksistaan, suurlähetystöistä ja suuresta puistosta, joka isännöi esimerkiksi kaikkien helsinkiläisten vappujuhlia ja on kesäisin kaupungin suosituimpia ajanviettopaikkoja.

Kaivopuistosta on vain lyhyt matka Ullanlinnan kaduille, ravintoloiden, kahviloiden ja pienten putiikkien ääreen. Julkisesta liikenteestä huolehtivat erityisesti pitkin Tehtaankatua kulkevat raitiovaunut ja bussit 18 ja 24. Ja pääseepä Kaivopuistosta vaikka suoraan Tukholmaan! Silja-Linen ruotsinlaivojen käyttämä Olympiaterminaali on kivenheiton päässä Kaivopuiston ytimestä.

Ulkoilumahdollisuudet ”Kaivarissa” ovat Helsingin parhaita. Lenkkeily pitkin Kaivopuiston merenrantaa kiertävää Ehrenströmintietä on mukavaa. Puistomaisema jatkuu Kaivopuistosta ja Tähtitorninmäeltä aina Hernesaareen asti. Hurjimmat huimapäät voivat tehdä vaikka benjihypyn kesäisin Café Ursulan läheisyyteen tuotavan nosturin nokasta. Viihdetarjontakaan, eritiysesti kesäisin, ei jätä ketään kylmäksi. Sen lisäksi että Helsingin ydinkeskustaan on lyhyt matka, voi iltaa viettää esimerkiksi Cafe Caruselissa tai Hernesaaressa sijaitsevassa Löylyssä tai Hernesaaren rannan uudessa viihde- ja ravintolamaailmassa.