Kiinteistönvälitys Helsinki – Marjut Uusmäe - House Asunnot

Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Helsingissä.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä:
0406807717
marjut.uusmae@roofgroup.fi

Helsinki on Suomen aktiivisimman asuntomarkkinan koti. Helsingissä asuntojen neliöhinnat ovat nousseet melko tasaisesti vuosien ajan, mutta asuntoa täällä myyvän on silti oltava tarkkana ja tunnettava markkinat. Helsingissäkin asuntomarkkinat kehittyvät eri tavoin eri kaupunginosissa. Helsingin asuntomarkkinoiden veturina toimivat itäisen kantakaupungin alueet, joilla palvelutarjonta kasvaa ja kaupunkikuva kehittyy. Se voi tarkoittaa mahdollisuuksia hyviin kauppoihin myös toisaalla – ja toisaalta korostaa markkinoiden tuntemisen tärkeyttä asuntoa myytäessä. Lue tältä sivulta mitä Helsingin asuntomarkkinoille kuuluu ja mitä asunnon myyjänä sinun kannattaa huomioida jotta saisit asunnon kaupaksi tavoiteajassa ja oikeaan hintaan.

Haluatko jutella asunnon myynnistä Helsingissä? Jätä yhteystietosi!

Asuntojen hinnat Helsingissä

Asuntomarkkinat Helsingissä eivät ole hyytyneet. Keskimääräinen neliöhinta Helsingissä on kivunnut ylemmäs tasaiseen tahtiin vuosien ajan. Vuonna 2019 se nousi 2,46 % edellisvuoteen verrattuna. 

Helsingin neliöhintojen ennustetaan myös nousevan tulevina vuosina selvästi esimerkiksi Espoota ja Vantaata nopeammin. Kasvualueita Helsingissä ovat olleet ja ovat yhä 20-luvun alkuvuosina itäisen kantakaupungin kaupunginosat, kuten Sörnäinen, Kallio, Alppila ja Vallila. Vuonna 2019 keskimääräinen neliöhinta Helsingissä oli n. 5 050 €.

Helsingin kehitystä niin asuntojen hintojen kuin kaupunkikuvan osalta ajaa edellä mainittujen itäisen kantakaupungin kaupunginosien kehitys. Helsingissä on ollut jo vuosia meneillään “Kallio-buumi”, joka on ottanut lisää kierroksia aivan viime aikoina. 

Kallio ja sitä ympäröivät kaupunginosat ovat olleet jo pidempään suosittuja. Nyt alueelle on avattu paljon enemmän myös palveluja: ravintoloita, kauppoja, kivijalkamyymälöitä, etnisiä myymälöitä… Ja tietenkin Redi, Hakaniemen tori, Tripla, Konepaja, Teurastamo ja muut palveluiden ja viihtymisen keskittymät.

Myös moni yritys on siirtänyt toimitilansa keskustan toimistorakennuksista Kallion ja Sörnäisten välimaastoon. Alueen kaupunkikuvallista kehitystä vie eteenpäin Hämeentien remontti, joka rauhoittaa alueen kodikkaammaksi oleskelualueeksi.

Kaikki tämä tekee hyvää Helsingin asuntojen hintakehitykselle tulevinakin vuosina. Toki alueellisiakin eroja on, esimerkiksi itä- ja pohjois-Helsingissä hintakehitys on maltillisempaa ja ostajilla hyvät mahdollisuudet kohtuuhintaisiin kauppoihin. 

Asunnon myynti Helsingissä

Vuoden 2020 alussa kerrostaloasunnon myyntiaika Helsingissä oli keskimäärin 2 kuukautta. Omakotitalon myynti Helsingin seudulla taas kesti yli tuplasti kauemmin, noin 4,5 kuukautta. Myyntiajoissa voi olla paljonkin vaihtelua erityisesti sijainnista riippuen. Suosituilla alueilla hyväkuntoinen asunto hyvin hoidetusta taloyhtiöstä voi mennä kaupaksi huomattavasti nopeamminkin! 

Vaikka asuntokauppa on käynyt Helsingissä viime vuosina varsin mukavasti, on avainasemassa yhä myytävän asunnon realistinen hinnoittelu. Jokainen tilanne on yksilöllinen ja huomioida tulee aina sijainti, asuinalueen kehitys, muut alueella toteutuneet asuntokaupat, asunnon kunto, taloyhtiön taloudellinen tilanne ja talon muut ominaisuudet. (Esimerkiksi sillä onko talossa hissi voi olla merkittävä vaikutus kysyntään, yhtenä esimerkkinä vaikuttavista asioista.) 

Asunnon hinta-arvio

Asunnon hinta-arvio on aina yksilöllinen. Tarkka hinnoittelu on tärkeää, kun asunto halutaan kaupaksi keskimääräisen alueellisen myyntiajan puitteissa. Sopivan hinnan määrittelyyn vaikuttaa alueellinen hintakehitys, viime aikoina toteutuneet asuntokaupat vastaavista asunnoista sekä tietenkin asunnon itsensä ja koko taloyhtiön kunto. 

Tarkka hinnoittelu on myös yksi hyvä syy käyttää kiinteistönvälitysliikkeen palvelua: välitysliikkeillä on käytössään tuoretta ja yksityiskohtaista dataa yksittäisistä asuntokaupoista alueella. Silloin vältetään asuntokaupan suurin sudenkuoppa, fiilispohjalta hinnoittelu. 

Voit pyytää minulta hinta-arvion asunnostasi sitoumuksetta ja maksutta. Saat runsaasti arvokasta tietoa asuntosi myyntiä varten.  

Hinta-arvio on:

  • Yksilöllinen: Luonnollisesti asuntosi hintaan vaikuttaa paljon muukin, kuin naapuruston yleinen hintataso. Kotikäynnillä arvioimme ja otamme huomioon kaikki juuri sinun asuntosi arvoon vaikuttavat seikat.
  • Realistinen ja tilastoihin perustuva: Tiimimme tekee jatkuvasti paljon asuntokauppoja, joten käytössämme ovat aina tuoreimmat tiedot hintakehityksestä ja luonnollisesti uusimmat yleiset tilastot.
  • Ei velvoita sinua mihinkään, eikä maksa mitään:  Kotikäynnillä saat paljon rahan arvoista tietoa asuntosi myynnin tueksi ja helpottamaan päätöksiäsi. Voit käyttää saamiasi tietoja miten haluat ja päättää täysin itse kuinka etenet. Emme velvoita sinua mihinkään.

Hinta-arviomme perustuvat mm. seuraaviin asioihin:

  • Asunnon koko
  • Asunnon kunto
  • Asunnon sijainti
  • Taloyhtiön tilanne
  • Markkinatieto
  • Tuoreimmat tiedot asuntojen hintakehityksestä

Kannattaako asunto myydä itse vai välittäjän avulla?

Moni miettii oman asunnon myyntiä itse, ilman välitysliikkeen palvelua. Se voi tuntua monesta hyvältä vaihtoehdolta. Moni haluaa säästää välityspalkkion ja saada kaupat maaliin ilman välikäsiä. Ja mikäpä siinä: itsemyynti on hyvä vaihtoehto ihmiselle, joka tuntee markkinatilanteen, hinnoittelun, asuntokaupan prosessit, juridiikan, osaa analysoida taloyhtiön taloudellista kuntoa, tulevien remonttien vaikutusta, osaa markkinoida tehokkaasti ja hänellä on paljon aikaa asuntonäyttöjen järjestämiseen ja paperitöiden hoitamiseen. Alueilla, joilla kysyntää on runsaasti kaupat voivat syntyä nopeasti myös ilman välittäjän apua. 

Juuri näistä syistä välitysliikkeen palvelujen käyttäminen on hyvä vaihtoehto useimmille. Myyjä saa itselleen mielenrauhan, kun välitysliike hoitaa asuntokaupan hankalat asiat ja kantaa osan vastuusta onnistuneiden kauppojen hyväksi. 

Välittäjän vastuulla on esimerkiksi huolehtia siitä, että asunnosta kerrotaan kaikki olennaiset tiedot lain edellyttämällä tavalla. Ammattitaitoinen välittäjä osaa kysyä isännöitsijöiltä juuri oikeat kysymykset, tulkita taloyhtiön tilinpäätöksiä oikein ja kysyä vielä vähän lisää. Ostajan on aina saatava asuntoa ja taloyhtiötä koskevat tiedot täsmällisesti. Asunnon myyjän vastuulla on jakaa kaikki tiedossa oleva tieto esimerkiksi asunnon kunnosta välittäjälle. 

Asunnon myynti ja markkinointi ovat myös asuntokauppaan paljonkin vaikuttavia asioita. Välitysliikkeen väellä on koulutukset ja kokemuksen tuomaa myynti- ja neuvottelutaitoa. Harva asunto myy itseään aivan itse. Yhteydenpito ostajiin, heidän toiveista ja tarpeista keskustelu, neuvottelu sekä niin ostajan kuin myyjän edusta huolehtiminen kuuluu välittäjän ammattitaitoon. 

Miten valita hyvä kiinteistönvälittäjä Helsingissä?

Kun olet valitsemassa välitysliikettä ja yksittäistä välittäjää haastattele ehdokkaita erityisesti seuraavista asioista: asuinalueesi tuntemus, näkemys asuntomarkkinan kehityksestä Helsingissä ja omassa kaupunginosassasi, näkemys asuntosi hinnan muodostumisesta, näkemys taloyhtiösi tilanteesta ja näkemys siitä minkälaisin myynti- ja markkinointikeinoin asunto saadaan kaupaksi tavoiteajassa. 

Hyvä välittäjä kehittää itseään ja osaamistaan, on asiakaspalveluhenkinen, pitää aktiivisesti yhteyttä asuntokaupan kaikkiin osapuoliin, on tarkka paperitöissä, tuntee markkinatilanteen ja on hyvä ihmisten kanssa. 

Huomioi nämä asiat kun olet ostamassa asuntoa Helsingissä

Helsingin asuntojen hintakehityksessä on suuriakin eroja eri kaupunginosien ja alueiden välillä. Myös asuntotyyppi vaikuttaa tavoiteltavaan hintatasoon ja myyntiaikaan. Esimerkiksi omakotitalojen myyntiajat ovat yli tuplasti kerrostaloasuntoja pidemmät. 

Tietyillä alueilla kaupunkirakenteen muutos vaikuttaa voimakkaasti asuntojen hintoihin ja kysyntään. Esimerkiksi itäisessä kantakaupungissa eletään yhä “Kallio-buumia”, joka tuo alueelle palveluja, ajanviettopaikkoja, yrityksiä ja paljon uusia asukkaita. Se voi puolestaan näkyä hintojen hitaampana nousuna muualla. 

Helsingissä ns. käytettyjen asuntojen markkinaan vaikuttaa myös aktiivinen uudisrakentaminen. Helsinkiin ja koko pääkaupunkiseudulle on runsaasti tulijoita. Se ruokkii vuokra-asuntojen kysyntää. Asuntosijoittajat ovat siten aktiivinen ryhmä asuntojen ostajia. Viime vuosina niin perinteisen asuntosijoittamisen, kuin myös asuntojen lyhytaikaisen vuokrauksen (Airbnb) suosion nousu ovat matalan korkotason siivittämänä tuoneet markkinoille paljon uusia asuntosijoittajia. Heidän huomiosta ja sijoituksistaan kilpailevat niin uusia asuntoja rakentavat rakennusliikkeet kuin käytettyjen asuntojen myyjät. 

Joten oletpa sitten asunnon myyjä tai ostaja, olennaista on tuntea tilanne Helsingin asuntomarkkinoilla. Myyjän on tärkeää hinnoitella oikein ja ostajan tunnustella markkinaa ja tarjolla olevia asuntoja eri alueilla juuri sopivan asunnon ja “hyvän diilin” tunnistamiseksi. 

Näissä asioissa autan mielelläni! Joten ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää Helsingin asuntomarkkinoista ja tehdään yhdessä hyvä suunnitelma asuntosi myymiseksi tai uuden kodin löytämiseksi.

Lähteet: Kiinteistönvälitysalan keskusliitto

Haluatko jutella asunnon myynnistä Helsingissä? Jätä yhteystietosi!