Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Helsingissä.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

 

Ota yhteyttä:
0406807717
marjut.uusmae@roofgroup.fi

Espoossa asuntojen neliöhinnat ovat nousseet melko tasaisesti vuosien ajan, mutta asuntoa täällä myyvän on silti oltava tarkkana ja tunnettava markkinat. Espoossa neliöhintojen kovin kasvu on keskittynyt kaupunginosiin, joiden halki Länsimetro nykyisin kulkee. Keski-Espoossa hintakehitys on ollut maltillisempaa ja löytyypä Espoosta myös muutama alue, joilla neliöhinnat ovat laskeneet viimeisen 10 vuoden aikana. Espoossakin onnistuneet asuntokaupat vaativat tarkkuutta hinnoittelussa ja alueen kehityksen tuntemista! 

Lue tältä sivulta mitä Espoon asuntomarkkinoille kuuluu ja mitä asunnon myyjänä sinun kannattaa huomioida jotta saisit asunnon kaupaksi tavoiteajassa ja oikeaan hintaan.

Haluatko jutella asunnon myynnistä Espoossa? Jätä yhteystietosi!

Asuntojen hinnat Espoossa

Vuonna 2019 koko Espoon kesimääräinen neliöhinta oli 3 586 € ja se kasvoi edellisvuoden lukemista 1,44 %. 

Kuten muuallakin pääkaupunkiseudulla, Espoossa asuntojen hintakehitys riippuu alueesta. Hintoja kannattaa tutkia koko pääkaupunkiseudun laajuudelta: nopein hintojen nousu on keskittynyt Helsingin kantakaupunkiin. Siellä asuntojen hinnat ovat nousseet viimeisen vuosikymmenen aikana yli 25 % jokaisessa kaupunginosassa. (Korkeimmillaan jopa yli 50 %) 

Espoossa suurin hintojen nousu on keskittynyt Länsiväylän tuntumassa, sen pohjoispuolella, Länsimetron varrella sijaitseviin kaupunginosiin: Otsolahteen, Tapiolaan, Länsikorkee-Suvikumpuun ja Niittykumpuun. Niissä hinnat ovat nousseet 30-36 %. 

Espoosta löytyy myös alueita, joilla asuntojen hinnat ovat laskeneet 10 vuoden aikana. Ne alueet ovat Niipperi, Lähderanta ja Viherlaakso. Yleisesti keski-Espoon alueilla hintakehitys on ollut maltillista: monin paikoin hinnat ova nousseet vain alle 10 %. 

Vuonna 2019 toteutuneiden asuntokauppojen neliöhinnat vaihtelivat Niipperin 2 660 €:sta Tapiolan 5 019 €:n.

Asunnon myynti Espoossa

Kaikkien vuoden 2020 alussa toteutuneiden asuntokauppojen keskimääräinen myyntiaika oli 78 päivää, eli 2,6 kuukautta. Kerrostaloasunnot myytiin keskimäärin 67 päivässä, rivitalot 74 päivässä ja omakotitalot 136 päivässä.

Espoossakin suositulla alueella hyväkuntoinen asunto hyvin hoidetussa taloyhtiössä voi mennä kaupaksi huomattavasti keskiarvoa nopeamminkin. Toisaalta omakotitalon myynti hiljaisemmalla alueella vaatii pidemmistä myyntiajoista johtuen tarkkaa hinnoittelua, huolellista suunnittelua ja aktiivista markkinointia! 

Jokainen asunto on yksilöllinen ja huomioida tulee aina sijainti, asuinalueen kehitys, muut alueella toteutuneet asuntokaupat, asunnon kunto, taloyhtiön taloudellinen tilanne ja talon muut ominaisuudet. (Esimerkiksi sillä onko talossa hissi voi olla merkittävä vaikutus kysyntään, yhtenä esimerkkinä vaikuttavista asioista.)

Asunnon hinta-arvio

Asunnon hinta-arvio on aina yksilöllinen. Tarkka hinnoittelu on tärkeää, kun asunto halutaan kaupaksi keskimääräisen alueellisen myyntiajan puitteissa. Sopivan hinnan määrittelyyn vaikuttaa alueellinen hintakehitys, viime aikoina toteutuneet asuntokaupat vastaavista asunnoista sekä tietenkin asunnon itsensä ja koko taloyhtiön kunto. 

Tarkka hinnoittelu on myös yksi hyvä syy käyttää kiinteistönvälitysliikkeen palvelua: välitysliikkeillä on käytössään tuoretta ja yksityiskohtaista dataa yksittäisistä asuntokaupoista alueella. Silloin vältetään asuntokaupan suurin sudenkuoppa, fiilispohjalta hinnoittelu. 

Voit pyytää minulta hinta-arvion asunnostasi sitoumuksetta ja maksutta. Saat runsaasti arvokasta tietoa asuntosi myyntiä varten.  

Hinta-arvio on:

  • Yksilöllinen: Luonnollisesti asuntosi hintaan vaikuttaa paljon muukin, kuin naapuruston yleinen hintataso. Kotikäynnillä arvioimme ja otamme huomioon kaikki juuri sinun asuntosi arvoon vaikuttavat seikat.
  • Realistinen ja tilastoihin perustuva: Tiimimme tekee jatkuvasti paljon asuntokauppoja, joten käytössämme ovat aina tuoreimmat tiedot hintakehityksestä ja luonnollisesti uusimmat yleiset tilastot.
  • Ei velvoita sinua mihinkään, eikä maksa mitään:  Kotikäynnillä saat paljon rahan arvoista tietoa asuntosi myynnin tueksi ja helpottamaan päätöksiäsi. Voit käyttää saamiasi tietoja miten haluat ja päättää täysin itse kuinka etenet. Emme velvoita sinua mihinkään.

Hinta-arviomme perustuvat mm. seuraaviin asioihin:

  • Asunnon koko
  • Asunnon kunto
  • Asunnon sijainti
  • Taloyhtiön tilanne
  • Markkinatieto
  • Tuoreimmat tiedot asuntojen hintakehityksestä

Kannattaako asunto myydä itse vai välittäjän avulla?

Moni miettii oman asunnon myyntiä itse, ilman välitysliikkeen palvelua. Se voi tuntua monesta hyvältä vaihtoehdolta. Moni haluaa säästää välityspalkkion ja saada kaupat maaliin ilman välikäsiä. Ja mikäpä siinä: itsemyynti on hyvä vaihtoehto ihmiselle, joka tuntee markkinatilanteen, hinnoittelun, asuntokaupan prosessit, juridiikan, osaa analysoida taloyhtiön taloudellista kuntoa, tulevien remonttien vaikutusta, osaa markkinoida tehokkaasti ja hänellä on paljon aikaa asuntonäyttöjen järjestämiseen ja paperitöiden hoitamiseen. Alueilla, joilla kysyntää on runsaasti kaupat voivat syntyä nopeasti myös ilman välittäjän apua. 

Juuri näistä syistä välitysliikkeen palvelujen käyttäminen on hyvä vaihtoehto useimmille. Myyjä saa itselleen mielenrauhan, kun välitysliike hoitaa asuntokaupan hankalat asiat ja kantaa osan vastuusta onnistuneiden kauppojen hyväksi. 

Välittäjän vastuulla on esimerkiksi huolehtia siitä, että asunnosta kerrotaan kaikki olennaiset tiedot lain edellyttämällä tavalla. Ammattitaitoinen välittäjä osaa kysyä isännöitsijöiltä juuri oikeat kysymykset, tulkita taloyhtiön tilinpäätöksiä oikein ja kysyä vielä vähän lisää. Ostajan on aina saatava asuntoa ja taloyhtiötä koskevat tiedot täsmällisesti. Asunnon myyjän vastuulla on jakaa kaikki tiedossa oleva tieto esimerkiksi asunnon kunnosta välittäjälle. 

Asunnon myynti ja markkinointi ovat myös asuntokauppaan paljonkin vaikuttavia asioita. Välitysliikkeen väellä on koulutukset ja kokemuksen tuomaa myynti- ja neuvottelutaitoa. Harva asunto myy itseään aivan itse. Yhteydenpito ostajiin, heidän toiveista ja tarpeista keskustelu, neuvottelu sekä niin ostajan kuin myyjän edusta huolehtiminen kuuluu välittäjän ammattitaitoon. 

Miten valita hyvä välitysliike Espoossa?

Kun olet valitsemassa välitysliikettä ja yksittäistä välittäjää haastattele ehdokkaita erityisesti seuraavista asioista: asuinalueesi tuntemus, näkemys asuntomarkkinan kehityksestä Espoossa ja omassa kaupunginosassasi, näkemys asuntosi hinnan muodostumisesta, näkemys taloyhtiösi tilanteesta ja näkemys siitä minkälaisin myynti- ja markkinointikeinoin asunto saadaan kaupaksi tavoiteajassa. 

Hyvä välittäjä kehittää itseään ja osaamistaan, on asiakaspalveluhenkinen, pitää aktiivisesti yhteyttä asuntokaupan kaikkiin osapuoliin, on tarkka paperitöissä, tuntee markkinatilanteen ja on hyvä ihmisten kanssa. 

Huomioi nämä asiat kun suunnittelet asuntokauppoja Espoossa

Espoossa “kuumimmat alueet” keskittyvät Länsimetron ja Länsiväylän varrelle tai välittömään läheisyyteen. Siellä asunnon myyjä voi odottaa nopeimpia kauppoja ja korkeimpia neliöhintoja. Hyvä myyntisuunnitelma ja sen pohtiminen mistä asunnon ostaja löytyy on tärkeää – ja siinä voin auttaa sinua. Kannattaa pohtia löytyykö ostaja Espoon sisältä, vai muuttaako hän kenties muualta pääkaupunkiseudulta. Espoon omakotitalovaltaisilla alueilla asuu runsaasti ihmisiä, joille muutto kerrostaloasuntoon, lähemmäs palveluja ja kulkuyhteyksiä voi olla houkutteleva vaihtoehto. 

Hyvä myyntisuunnitelma on vielä tärkeämpi jos myyt omakotitaloa alueella, jossa hintakehitys on ollut rauhallisempaa tai hinnat ovat jopa laskeneet 10 vuoden aikana. Kuka on sellainen ostaja, joka muuttaa omakotitaloon keski-Espooseen juuri tässä tilanteessa? Hän voi olla esimerkiksi muualta Suomesta työn perässä muuttava tai Helsingin kantakaupungissa asuva lapsiperhe, joka etsii rauhallista ympäristöä. Asiakkaiden ja heidän elämäntilanteiden tunteminen on tärkeää! 

Kuitenkin hinnan määrittäminen realistisesti, täsmällisesti juuri tämänhetkisen markkinatilanteen mukaan on erityisen tärkeää. 

Joten oletpa sitten asunnon myyjä tai ostaja, olennaista on tuntea tilanne Espoon asuntomarkkinoilla. Myyjän on tärkeää hinnoitella oikein ja ostajan tunnustella markkinaa ja tarjolla olevia asuntoja eri alueilla juuri sopivan asunnon ja “hyvän diilin” tunnistamiseksi. 

 

Näissä asioissa autan mielelläni! Joten ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää Espoon asuntomarkkinoista ja tehdään yhdessä hyvä suunnitelma asuntosi myymiseksi tai uuden kodin löytämiseksi. 

Lähteet: Kiinteistönvälitysalan keskusliitto

Tutustu Espoon kaupunginosiin

Haluatko jutella asunnon myynnistä Espoossa? Jätä yhteystietosi!