Hei Arabianranta! Olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Arabianrannassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Arabianranta levittäytyy pitkin Vanhankaupunginlahden rantaa Kyläsaaresta Vantaanjoen suulle asti. Alueella sijaitsee noin mm. kauppakeskus Arabia ja joukko oppilaitoksia kuten Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ja ammattikorkeakoulu Metropolia.  Lapsiperheitä palvelee Arabianrannan peruskoulu. Arabianrannan asuinalueen rakentaminen aloitettiin vuonna 2000. 15 vuodessa valmistuneen rakennusurakan päätteeksi kaupunginosassa on koti noin 8 000 asukkaalle.

Jutellaanko asuntosi myynnistä? Jätä yhteystietosi! ????

Asunnot ja taloudet Arabianrannassa

Suurin väestöryhmä Arabianrannassa ovat yli 35-vuotiaat, heitä kaupungin asukkaista on noin 35 %. Lapsiperheitä alueella on noin 22 %. Lapsettomia nuoria pareja taas 10 % ja yksin asuvia nuoria noin 17 % asukkaista. Asuntokannasta 43 %  on Arabian asukkaiden omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 56 %. Muita asumismuotoja kaupungista löytyy 1 %:n edestä. Arabia on varsin urbaania, mutta ei aivan kantakaupunkimaista aluetta; kerrostalojen osuus rakennuskannasta on täydet 94 % ja lopu6 % pientaloasuntoja . Keskimääräinen neliöhinta Arabiassa on hieman noin 4 500 .

Asuntoja Arabiassa on noin 7 000.

Keskimääräinen arabialainen on 36-vuotias ja ansaitsee noin 3 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 61 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

2000-luvun aikana nykyiseen kukoistukseensa rakennettu Arabianrannan asuinalue on urbaani mutta ilmava asuinalue Helsingin kantakaupungin itäpuolella. Keskustasta Arabiaan johtaa Hämeentie, joka Arabian risteyksen kohdalla erkanee kohti Arabianrantaa ja toiseen suuntaan kohti pohjoista, muuttuen pian Lahdenväyläksi. Julkinen liikenne kuljettaa Arabiaan erityisesti raitiovaunulla, linjoilla 6 ja 8. Sörnäisten ja Kalasataman suunnasta Arabiaan vie Hermannin rantatie, jonka vierusta on näihin päiviin asti ollut teollisuusaluevoittoista. Mutta Kalasataman rakentamisen myötä Arabia on kasvamassa kiinni kantakaupunkiin.

Viimeisen 15-20 -vuoden aikana vauhdilla edenneestä ja vielä jatkuvasta rakentamisesta huolimatta Arabia on väljä ja tilava asuinalue. Erityisesti ulkoilusta nauttivia hemmotellaan Arabianrannassa, jota reunustaa Toukolan rantapuisto aina Hermannin rantatieltä Vanhankaupunginkoskelle asti.

Ulkoilukohteita ja mukavia oleskeluympäristöjä alueelta ei totisesti puutu muutenkaan! Lähellä ovat Vanhankaupunginkoski, Lammassaaren ulkoilualueet, Kumpulan ja Vallilan siirtolapuutarhat ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha.

Vilinää Arabian kaduille tuovat useampi sinne sijoitettu oppilaitos; mm. Metropolia Ammattikorkeakoulu, Stadin Ammattiopisto, Aalto-yliopiston Arabian kampus ja Arcada.

Arabialaiset löytävät palvelunsa esimerkiksi Kauppakeskus Arabiasta tai Arabia 135:stä. Kulttuuritarjontaa alueelle tuovat etenkin Designmuseo ja Vanhankaupunginkosken kupeessa sijaitseva Tekniikan museo.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia