Käpylä on rauhallista, vanhahkoa asuinaluetta pian sen pohjoispuolella Tuusulanväyläksi muuttuvan Mäkelänkadun ja itään, kohti Viikkiä johtavan Koskelantien välissä. Käpylä on Helsingin ensimmäisiä alueita, jossa toteutettiin standardisoitua asuntorakentamista. Puu-Käpylän rakentamista alettiin suunnitella 1910-luvulla ja 1930 luvulla nousivat Kisakylän kerrostalot, vuodelle 1940 suunniteltuja olympialaisia varten. Myöhemmin Käpylällä kävi tuuri: 60-luvulla idyllistä Puu-Käpylää suunniteltiin purettavaksi kerrostalojen tieltä. Onneksi niin ei tehty ja Helsingillä on tänä päivänä jäljellä tämä idyllinen ja uniikki kaupunginosa.

Hei, olen Marjut Uusmäe Roof Groupilta! Hoidan asuntokauppoja täällä Käpylässä. Ota yhteyttä jos haluat jutella asuntomarkkinoista ja asunnon myynnistä!

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Asunnot ja taloudet Käpylässä

Käpylässä asukkaita on hieman yli 8 000 noin 4 300 kotitaloudessa. Keskimääräisessä alueen taloudessa asuu 1,8 henkilöä ja he asuvat n. 56,4 neliön kokoisessa asunnossa. 45 %:ssa Käpylän kotitalouksista asutaan omistusasunnossa, vuokra-asumisen ollessa vastaavasti selvästi yleisempää. 

Asukkaiden keski-ikä Käpylässä on 41 vuotta eli valtaosa alueen asukkaista on aktiivi- ja työikäisiä. Asukkaiden (yli 18-vuotiaiden) keskimääräinen kuukausitulo on noin 2 400 € kuukaudessa.  

Tilastokeskus kertoo tietoja jokaisen postinumeroalueen asukkaiden “pääasiallaisesta toiminnasta”. Käpylän postinumeroalueilla valtaosa on “työllisiä” (yli 4 000 henkeä), tosin lapsia ja eläkeläisiä on kumpiakin ryhmiä pitkälle toista tuhatta henkeä. Opiskelijoita Käpylässä asuu vain alle 500 henkeä. 

Käpylän asuntojen hintakehitys

Kymmenen vuotta sitten keskimääräinen neliöhinta Käpylässä oli 3 700 €:n tuntumassa. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä se oli lähes 5 700 €. 10 vuodessa reipas 2 000 €:n nousu! Asuntokauppojen määrä kasvoi myös jonkin verran vuosikkymmenen loppua kohden. 

Eniten kauppaa tehtiin vuoden 2019 alkupuolella. Kaupankäynti näytti tosin hieman vähentyneen vuonna 2020, erityisesti vuoden lopulla. Todennäköisesti koronakriisillä on osuutta asiaan. Aika näyttää, miten asuntokauppa Käpylässä kehittyy tästä eteenpäin.

Asuntojen neliöhinta ja kauppojen määrä Käpylässä 2010-2020

Asuntojen neliöhinta ja kauppojen määrä Käpylässä 2010-2020

 

Kiinteistönvälitys Käpylässä

Roof Group tarjoaa asiakkailleen Käpylässä nykyaikaisen ja uskottavan palvelukonseptin, jonka ansiosta meillä välittäjillä ja myyntineuvottelijoilla on käytössämme tehokkaat työkalut ja prosessit. Myyntiä vauhdittavat aina ammattivalokuvaajien ottamat asuntokuvat. Tarvittaessa asunnot stailataan tai jopa kalustetaan myyntiä varten. Myös 3D-virtuaaliesittelyt ja hienot esitteyvideot ovat mahdollisia.

 

Käpylän palvelut, ympäristö ja kehitys

Käpylä sijaitsee tärkeiden väylien kainalossa: alueen pohjoislaidalla Mäkelänkatu muuttuu Tuusulanväyläksi kohti pohjoista. Ja Mäkelänkatu luonnollisesti johtaa kohti keskustaa. Pasilaan ja itään, kohti Viikkiä ja Lahdenväylää pääsee Koskelantietä pitkin. 

Käpylää palvelevat erityisesti Mäkelänkatua pitkin kulkevat bussilinjat. Käpylällä on myös oma juna-asema, jossa pysähtyvät K- ja I-junat. Raitiovaunulinja 1 kulkee Eirasta keskustan, Sörnäisen ja Vallilan kautta Käpylään. 

Ruokakauppoja Käpylässä löytyy asuinaluee pohjois- ja eteläpuolelta. Koskelantien varressa on aina avoinna oleva Alepa ja pohjoisessa, juuri radan toisella puolen, Tuusulanväylän vieressä on tunnettu ja arvostettu K-Supermarket Mustapekka. Kolmas ruokakauppa on K-Market Masurkka Kullervonkadun ja Käpyläntien risteyksessä. Pieniä kahviloita, ravintoloita ja joitakin erikoisliikkeitä löytyy Käpylän reunoilta, suurempien teiden varrelta.

Lähimmät suuremmat kauppa- ja palvelukeskittymät ovat Tripla Pasilassa, Kauppakeskus Arabia Arabianrannassa ja myös Redi Kalasatamassa. 

Kouluja Käpylän alueella ovat Käpylän koulu Väinölänkadulla ja Kottbys grundskola lähes sen naapurissa, Mäkelänkadun varrella. Helsingin luonnontiedelukio sijaitsee käpylässä, samoin Stadin ammattiopiston toimipiste. Itse Käpylän alueella on 2 päiväkotia, mutta naapurikaupunginosista löytyy useita lisää. 

Ympäristöltään Käpylä on idyllistä. Varsinkin Puu-Käpylä on Helsingissä ainutlaatuista aluetta. Pienellä alueella ei luonnollisestikaan ole suuria ulkoilumahdollisuuksia, mutta matka Käpylästä on lyhyt esimerkiksi Vanhaankaupunkiin ja siitä vaikka Lammassaareen tai Viikin ulkoilualueilla tai vain Toukolan rantapuiston maisemiin. 

Lähteet: Tilastokeskus, Helsingin kaupunki, Helsingin Sanomat

Haluaisitko jutella enemmän asuntomarkkinoista Käpylässä? Jätä yhteystietosi.