Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Etu-Töölössä.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Etu-Töölö on keskeisintä Helsinkiä. Sen osoitteet löytyvät Helsingin ja koko maan ”ensimmäisellä” postinumerolla 00100. Nimensä Etu-Töölö sai 50-luvun lopussa kun Töölön kaupunginosa jaettiin kahtia Etu- ja Taka-Töölöön. Etu-Töölöstä löytyy useita koko maan ikonisimpia rakennuksia, kuten Eduskuntatalo ja Finlandiatalo. Etu-Töölö on kuitenkin ennen kaikkea lähes 20 000 ihmisen koti, josta löytyy noin 12 000 asuntoa.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi! 🙂

Taloudet ja asunnot Etu-Töölössä

Suurin väestöryhmä Etu-Töölössä ovat yli 35-vuotiaat aikuiset. Alueen asukkaista lapsiperheitä on 12 %. Lapsettomia pariskuntia taas 9 % ja yksin asuvia nuoria 21 % asukkaista. 24 % etu-töölöläisistä on jo työuransa tehynt ja nauttii eläkepäivistään. Asuntokannasta 46 %  on omistusasuntoja, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 50 %. Muita asumismuotoja Etu-Töölöstä löytyy 4 %:n edestä.  Etu-Töölö on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Etu-Töölössä on hieman yli 7 000 €.

Asuntoja Etu-Töölössä on hieman alle 12 000.

Keskimääräinen etu-töölöläinen on nelikymppinen ja ansaitsee hieman alle 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,7 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 66 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Etu-Töölö on kaupunkimaista kaupunkia koko maassa! Sieltä löytyvät myös eräät valtakunnan merkittävimmistä rakennuksista, kuten Eduskuntatalo, Tempeliaukion kirkko, Kansallismuseo ja Finlandia-talo. Etu-Töölön yhtenäinen julkikuva perustuu 1930-luvulla rakennettuun, ulkoasultaan varsin yksinkertaisena pidettyyn rakennuskantaan.

Etu-Töölön erityispiirteet eivät rajoitu siellä sijaitseviin merkkirakennuksiin. Sen lisäksi että Etu-Töölö on kaupunkimaisinta ja tiiviintä kaupunkia mitä koko Suomesta löytyy, ulottuu se molemmilta puoliltaan myös veden äärelle. Idässä Etu-Töölö päättyy Töölönlahteen, jota ympäröivät puistoalueet tarjoavat hienon henkireiän kaupunkilaisille. Lännessä kaupunginosa puolestaan päättyy kaupungin hienoimpiin hiekkarantoihin Hietaniemessä.

Myös eräät maan tunnetuimmista oppilaitoksista sijaitsevat Etu-Töölössä; Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Svenska handelshögskolan ja Perhon ravintolakoulu. (Nykyisin Perho Liiketalousopisto) Töölöstä löytyvät luonnollisesti myös koulut peruskoulun ala-asteesta lukioon.

Palveluja ei tiiviisti rakennetusta Etu-Töölöstä puutu. Sen rakennusten kivijaloista löytyy monenmoista kahvilaa, kuppilaa ja ravintolaa. Yksi tämän hetken tunnetuimmista ravintoloista Etu-Töölössä on Eduskuntatalon takana Ainonkadulla sijaitseva ravintola Farang.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia