Kiinteistönvälitys Eira

Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Eirassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@roofgroup.fi

Eira on vanha ja kodikas kaupunginosa Helsingin eteläisessä kantakaupungissa. Eiran kadut ovat rauhallisia, kapeita ja kaartuvia ja alueen yleisilmettä hallitsee puistomaisuus. 1800-luvun lopulla Eira oli vielä rakentamatonta aluetta ja sinne suunniteltiin teollisuusaluetta. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimi. Kuitenkin vuonna 1908 Eiralle vahvistettiin asemakaava, jonka mukaan se rakennettiin asuntoalueeksi.

Suurin osa Eiran rakennuksista on jugendtyylisiä kerrostaloja, jotka rakennettiin muutaman vuoden kuluessa asemakaavan vahvistamisen jälkeen. Eira sai nimensä viereiseen Ullanlinnan kaupunginosaan rakennetun Eiran sairaalan mukaan.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi!

Taloudet ja asunnot Eirassa

Suurin väestöryhmä Eirassa ovat yksinasuvat aikuiset. Keski-ikää lähestyviä aikuisia eiralaisista on 37 % ja lapsiperheitä 11 %. Lapsettomia pariskuntia taas 8 % ja yksin asuvia nuoria 26 % asukkaista. Asuntokannasta 49 %  on eiralaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 46 %. Muita asumismuotoja Eirasta löytyy 5 %:n edestä.  Eira on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Eirassa on 7 247 €.

Asuntoja Eirassa on noin 6 700.

Keskimääräinen eiralainen on 39-vuotias ja ansaitsee noin 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,64 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 55 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Eira asuinympäristönä lyhyesti

Eiran ympäristö on rauhallinen ja ”huvilamainen”. Korttelit ovat hiljaisia, liikennettä on vähän, koska läpikulkutrafiikkia on vähän. Eirassa puistot ovat aina lähellä: Juhani Ahon puisto keskellä kaikkea, Helsinginniemenpuistikko ja koko laaja Eiranrannan virkistysalue aivan kivenheiton päässä.

Eirassa ruokakaupat ovat lähellä, esimerkiksi K-kauppa Laivurin valinta Tehtaankadulla ja Alepa Perämiehenkadulla. Viiskulman ja Punavuoren ravintolatarjonnan äärelle on vain minuuttien kävelymatka. Punavuoren kadut tarjoilevat myös eiralaisille runsaan valikoiman erilaisia pieniä myymälöitä ja kahviloita.

Julkisesta liikenteestä Eirassa huolehtivat pitkin Tehtaankatua kulkevat raitiovaunut ja Laivurinkadulta kohti Kamppia kulkeva bussi 14.

Ulkoilu, urheilu ja virkistysmahdollisuudet Eiran ympäristössä ovat kaupungin parhaat ja näyttävimmät. Eiranrannan puistot tarjovat merellisiä ulkoilumaisemia aina Hernesaaresta Kaivopuistoon asti. Hernesaaren juuressa voit kuntoilla ulkokuntoilulaitteilla, ulkoiluttaa koiraa Rantakallionpuiston koirapuistossa tai vaikka pulahtaa meriveteen Eiran uimarannan laiturilta. Lapsille löytyy varjoisa ja viihtyisä leikkipuisto monipuolisine leikkikaluineen Tehtaanpuistosta, Eiran pohjoispuolelta.

Rauhallisella ja arvokkaalla alueella sijaitsee myös useampi suurlähetystö. Eirassa majaansa pitävät Norjan, Tsekin ja Latvian Suomen suurlähetystöt.

Palvelut Eirassa

Tunnetuimpiin palveluihin Eirassa kuuluvat epäilemättä Eiran sairaala ja Eiran aikuislukio. Eiran sairaala on täyden palvelun yksityissairaala, joka tarjoaa kaiken mitä sairaalalta voi odottaa Lars Sonckin suunnittelemassa, vuonna 1905 valmistuneessa historiallisessa rakennuksessaan. Eiran aikuislukio taas on yksi maan suurimpia lukioita ja tarjoaa joko täyden lukion oppimäärän ja ylioppilaskokeett – tai yksittäisiä opintoja aineopiskelijana. Turvallista asumista ikäihmisille puolestaan tarjoaa Villa Ensi, joka sijaitsee ainutlaatuisessa jugendtalossa Merikadulla.  Eiran ravintolatarjonta taas keskittyy Tehtaankadun varrelle, josta löytyvät esimerkiksi ravintolat Sikke´s ja Il Bucatino.

Eira lapsiperheille

Paras puoli lapsiperheille on Eiran rauhallisuus: kapeat kadut ja suljetut pihat saavat olla rauhassa läpikulkuliikenteeltä. Läheltä löytyy useampikin puisto ja leikkipuisto: Tehtaanpuisto ja Leikkipuisto Seppä, Helsinginniemenpuistikko ja tietenkin suuri ja avara Meripuisto leikkikenttineen. Lähin päiväkoti löytyy Eiran ytimestä: päiväkoti Eira sijaitsee Ehrensvärdintiellä. Terveyspalvelut löytyvät Eiran Sairaalasta ja jos valitset julkisen terveysaseman, on Viiskulman terveysasema varsin lähellä.

Julkinen liikenne Eirassa

Eiran rauhallisessa ytimessä ei ole läpikulkevaa julkista liikennettä, mutta onneksi kaupunginosaa ympäröi useampi reitti. Ratikka 1 kulkee Tehtaankatua pitkin Punavuoren ja keskustan välillä.  Matka Eirasta Kallioon ei ole pitkä, kun hyppää bussiin 17 Laivurin Valinnan ja Eiran Sairaalan edessä. Matkan varrelle voi jäädä hyppäämällä kyydistä esimerkiksi Kauppatorilla, Kruunuhaassa tai Merihaan tuntumassa. Bussi 18 taas kulkee keskustan länsipuolelta läpi Töölön, aina Munkkivuoreen asti. Bussi 21 taas koukkaa Punavuoren kautta Lauttasaareen. Suorinta reittiä keskustaan ajaa linja 14, joka kulkee Hernesaaresta Tehtaankatua pitkin ja Laivurin valinnan kohdalla kääntyy pohjoiseen, kohti Viiskulmaa ja Kamppia.

Eira autoilijalle

Koko Tehtaankadun eteläpuolinen Eira kuuluu pysäköintivyöhykkeeseen 2, eli pysäköinti maksaa 2 € / tunti. Kadunvarsipysäköinti on maksullista ilman asukaspysäköintitunnusta. Aikarajoitukset vaihtelevat paikasta riippuen. Ilmaista pysäköintiä Eiran lähistölläkään ei juuri ole: muutama maksuton kadunvarsipätkä löytyy pitkältä Hernesaaresta. Siellä on myös hieman lyhytaikaisesti maksuttomia kadunvarsipaikkoja. Helsingin kaupungin uusimman pysäköintikartan löydät tästä.

Ulkoilijan Eira

Ulkoilijalle Eiran ympäristö on loistavaa! Lähellä on Helsingin parhaimmat, urbaanit ulkoilumaastot ja alueelle tuleekin ulkoilua rakastavia kaupunkilaisia joka puolelta. Eiran rauhallisille kaduille he eivät kuitenkaan tule, sillä ulkoilupaikat löytyvät meren rannasta. Meripuisto, Hernesaari, Merisatamanranta aina Kaivopuistoon asti… Eira on kantakaupungin parhaiden lenkkeilyalueiden äärellä. Mereen pääsee pulahtamaan Eiran rannan laiturilta. Viereinen Pyhän Birgitan puisto tarjoaa ulkokuntoiluvälineitä. Erityisesti talvella ulkoilijoita houkuttaa silta Uunisaareen ja sitä kautta pääsy Liuskasaareen ja Liuskaluodolle asti.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia