Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Eirassa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Eira on vanha ja kodikas kaupunginosa Helsingin eteläisessä kantakaupungissa. Eiran kadut ovat rauhallisia, kapeita ja kaartuvia ja alueen yleisilmettä hallitsee puistomaisuus. 1800-luvun lopulla Eira oli vielä rakentamatonta aluetta ja sinne suunniteltiin teollisuusaluetta. Tästä suunnitelmasta on muistona Tehtaankadun nimi. Kuitenkin vuonna 1908 Eiralle vahvistettiin asemakaava, jonka mukaan se rakennettiin asuntoalueeksi.

Suurin osa Eiran rakennuksista on jugendtyylisiä kerrostaloja, jotka rakennettiin muutaman vuoden kuluessa asemakaavan vahvistamisen jälkeen. Eira sai nimensä viereiseen Ullanlinnan kaupunginosaan rakennetun Eiran sairaalan mukaan.

Jutellaanko asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi!

Taloudet ja asunnot Eirassa

Suurin väestöryhmä Eirassa ovat yksinasuvat aikuiset. Keski-ikää lähestyviä aikuisia eiralaisista on 37 % ja lapsiperheitä 11 %. Lapsettomia pariskuntia taas 8 % ja yksin asuvia nuoria 26 % asukkaista. Asuntokannasta 49 %  on eiralaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 46 %. Muita asumismuotoja Eirasta löytyy 5 %:n edestä.  Eira on täysimittaista kantakaupunkia kerrostalojen osuuden ollessa täydet 100 % alueen kiinteistöistä. Keskimääräinen neliöhinta Eirassa on 7 247 €.

Asuntoja Eirassa on noin 6 700.

Keskimääräinen eiralainen on 39-vuotias ja ansaitsee noin 4 500 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,64 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 55 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Eiran ympäristö on rauhallinen ja ”huvilamainen”. Korttelit ovat hiljaisia, liikennettä on vähän, koska läpikulkutrafiikkia on vähän. Eirassa puistot ovat aina lähellä: Juhani Ahon puisto keskellä kaikkea, Helsinginniemenpuistikko ja koko laaja Eiranrannan virkistysalue aivan kivenheiton päässä.

Eirassa ruokakaupat ovat lähellä, esimerkiksi K-kauppa Laivurin valinta Tehtaankadulla ja Alepa Perämiehenkadulla. Viiskulman ja Punavuoren ravintolatarjonnan äärelle on vain minuuttien kävelymatka. Punavuoren kadut tarjoilevat myös eiralaisille runsaan valikoiman erilaisia pieniä myymälöitä ja kahviloita.

Julkisesta liikenteestä Eirassa huolehtivat pitkin Tehtaankatua kulkevat raitiovaunut ja Laivurinkadulta kohti Kamppia kulkeva bussi 14.

Ulkoilu, urheilu ja virkistysmahdollisuudet Eiran ympäristössä ovat kaupungin parhaat ja näyttävimmät. Eiranrannan puistot tarjovat merellisiä ulkoilumaisemia aina Hernesaaresta Kaivopuistoon asti. Hernesaaren juuressa voit kuntoilla ulkokuntoilulaitteilla, ulkoiluttaa koiraa Rantakallionpuiston koirapuistossa tai vaikka pulahtaa meriveteen Eiran uimarannan laiturilta. Lapsille löytyy varjoisa ja viihtyisä leikkipuisto monipuolisine leikkikaluineen Tehtaanpuistosta, Eiran pohjoispuolelta.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia