Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kauniaisissa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Kauniainen on idyllinen puutarhakaupunki, joka tarjoaa mukavat puitteet asumiselle rauhallisessa ympäristössä. Iso osa Kauniaisten asunnoista on pientaloja, mutta erityisesti keskustan tuntumassa ja radan varressa on runsaasti myös uudehkoja kerrostaloja. Kauniaisten vanhoja huvila-alueita on suojeltu tiiviiltä rakentamiselta, niinpä ne ovatkin hyvin rauhallisia ja vehreitä. Keskustan palvelukeskittymä puolestaan on kompakti ja moderni. Kauniaisissa palvelut ovat aina lähellä! 

Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi 🙂

Kauniaisten asunnot ja kotitaloudet

Suurin väestöryhmä Kauniaisissa ovat eläkeläiset, heitä kaupungin asukkaista on 35 %. Keski-ikää lähestyviä aikuisia kaupunkilaisista on 29 % ja lapsiperheitä toiset 29 %. Lapsettomia pariskuntia taas vain 3 % ja yksin asuvia nuoria 5 % asukkaista. Asuntokannasta 66 % on kauniaislaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 30 %. Muita asumismuotoja kaupungista löytyy 5 %:n edestä.  Kauniainen on suhteellisen pientalovaltainen kunta, pientaloasuntojen osuuden ollessa 54 % ja kerrostaloasuntojen vastaavasti 46 %. Keskimääräinen neliöhinta Kauniaisissa on 3 458 €.

Asuntoja hieman alle 9 000 asukkaan Kauniaisissa on noin 3 700.

Keskimääräinen kauniaislainen on 41-vuotias ja ansaitsee yli 7 000 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 2,5 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 114 neliömetrinsuuruisessa kodissa.

Kauniaisten asuntokannassa korostuvat omakotitalot ja rivitalot. Alunperin Kauniainen oli tunnettu ”huvilakaupunkina” ja niiden aikojen peruna erityisesti Gallträsk-järven ympäristöstä löytyy yhä huvilamaisia taloja. Jotkut alkuperäisistä villoista on nykyisin kaupungin omistuksessa ja käytössä, kuten Villa Junghans ja Villa Vallmogård. Asuntorakentaminen on levittäytynyt kaupungin keskeltä, Gallträsk-järveltä kohti junanrataa ja Espoon rajoja. Tänä päivänä Kauniaisten jokaisesta nurkasta löytyy rauhallisia asuinalueita. Vaikka Kauniainen on paperilla Suomen tiheimmin asuttu kaupunki, käytännössä se on hyvin rauhallinen.

Mikäli pidät kerrostaloasumisesta, Kauniaisten keskustassa on runsaasti laadukasta tarjontaa. Uusien kerrostalojen rakentaminen on keskittynyt kauppakeskus Granin tuntumaan ja radan varteen, esimerkiksi Thurmaninpuiston laitamille. Vuonna 2018 uudisrakentamista aloitettiin myös Koivuhovin aseman tuntumassa.

Mikäli etsit kerrostaloasuntoa vanhemmasta talosta, sellaisia löytyy esimerkiksi Kasavuoren suunnalta ja asematien varrelta.

Palvelut ja ympäristö

Kauniainen sijaitsee keskellä Espoota, rantaradan varrella. Kaupunki sijaitsee Espoota itä-länsi -suunnassa halkovien vanhan Turuntien ja Turun moottoritien välissä. Etelä-Espoosta Kauniaisia kohti johtaa Kehä 2. Työmatkalaisille nopein julkinen yhteys Helsinkiin on paikallisjuna: S, U, L ja E -junat pysähtyvät Kauniaisten asemalla tiuhaan tahtiin aamusta iltaan. Kaupunkia halkovat bussilinjat esimerkiksi Tapiolan ja Leppävaaran suuntaan. 

Autoilijoille Kauniaisista on niinikään nopeat yhteydet kohti Helsinkiä, Etelä-Espoota ja Turun suuntaan. Länsi-Helsinkiin ja Munkkiniemeen ajaa nopeasti Turunväylää pitkin, Kehä 2 ja Länsiväylä johtavat Ruoholahteen ja Etelä-Helsinkiin ja Turun moottoritie länteen. Kauniainen sijaitsee myös lähellä Kehä 3:a, joten yhteys Vantaalle ja esimerkiksi lentoaseman suuntaan on kätevä.

Kauniainen tarjoaa asukkailleen kattavat palvelut. Kauniainen järjestää itsenäisesti opetuksen varhaiskasvatuksesta lukioon. Kaupungista löytyvät suomen- ja ruotsinkieliset päiväkodit, ala-asteet, ylä-asteet ja lukiot. Päiväkoteja kaupungissa on useita.

Kauniaisten terveyskeskus on kaupungin itsenäisesti hallitsema ja tarjoaa niin hammashoidon kuin tavalliset, monipuoliset terveyskeskuspalvelut.

Liikunta- ja vapaa-ajanpalvelut Kauniaisissa ovat monipuoliset. Kaupungista löytyy sen pienestä väkiluvusta huolimatta oma jäähalli, uimahalli, useampi jalkapallokenttä (joista 2 on varustettu tekonurmella) ja jopa laskettelukeskus, joka on muuten Suomen vanhin. Kauniaisila on oma kirjasto, jonka puitteissa järjestetään säännöllisesti myös monipuolista kulttuuri-ohjelmaa. Kulttuuritarjonnasta huolehtivat myös useat yhdistykset.

Kauniaisten keskustaa hallitsee kauppakesus Grani, josta löytyvät S-market, Alko, Kotipizza, kukkakauppa, R-kioski, konditoria, sekä monta pienyritystä parturi-kampaamoista valokuvausliikkeeseen.

Kauppakeskus Grani sijaitsee aivan Kauniaisten rautatieaseman tuntumassa, radan eteläpuolella. Heti radan toiselta puolen löytyy myös toinen S-market. Mikäli Kauniaisten kauppatarjonta ei riitä, Leppävaara ja kauppakeskus Sello ovat pienen ajomatkan päässä, samoin Espoon Ikea ja Lommilan lukuisat erikoisliikkeet.

Kauniaisista löytyy kaupungin pienestä koosta huolimatta hienot ulkoilumahdollisuudet. Kaupungin keskellä komeilee Gallträsk-järvi, jonka rantoja kiertää kaikille avoin ulkoilureitti. (Gallträskillä muuten järjestetään myös jopa purjehdustoimintaa pienillä optimistijollilla.) Toinen, metsäisempi, lenkkipolkujen verkosto levittäytyy Kasavuoren metsiin kaupungin läntisellä puolella. Kasavuoren ulkoilureittien kautta löytyy myös yhteys Espoon puolelle kohti Tuomarilaa ja Espoon Ikeaa.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia