Hei, olen asuntomyyjä Marjut Uusmäe. Pidän huolta asuntokauppojen onnistumisesta täällä Kalliossa.

Aktiivisuus, avoimuus ja tarkkuus kuvaavat työtapojani ja kaikin puolin onnistunut, sujuva kaupankäynti on minulle kunnia-asia. Luonnollisesti noudatan hyvän välitystavan periaatteita.

Ota yhteyttä
0406807717

marjut.uusmae@house-asunnot.fi

Kallio on pala aidointa Helsinkiä. Työläiskaupunginosana tunnettu Kallio on nykyisin puoliboheemi paljolti nuorten aikuisten asustama vilkas ja myös trendikäs kaupunginosa. Alue rakennettiin ”valmiiksi” jo 1990 lukuun mennessä – ja pääosin sieltä löytyy huomattavasti vanhempaakin asuntokantaa. Kallion arvostus on noussut sitten 1990 luvun huimasti – ja sen myötä myös asuntojen hintataso. Tänä päivänä Kallio tarjoaa urbaania ja tasokasta asumista sitä arvostaville. Mutta myös pieniä kerrostalokoteja niiden Helsingin mittakaavassa edullista vuokratasoa arvostaville nuorille aikuisille ja opiskelijoille.

Haluaisitko jutella asunnon myynnistä? Jätä yhteystietosi 🙂

Kallion asunnot ja taloudet

Kallio on vuokra-asujien kaupunginosa, heitä asukkaista on reilusti yli puolet. Se johtuu siitä että Kallion asunnot ovat pieniä, useimmat yksiöitä tai kaksioita. Vielä 2000-luvun alkupuolelta Kalliosta saattoi ostaa asuntoja nykymittapuun mukaan hyvinkin edullisesti. Alue ei ollut vielä asuntosijoittajienkaan suosiossa. Sittemmin, 2000-luvun puolivälin jälkeen asiat ovat muuttuneet ja Kallion arvostus on noussut merkittävästi. Lapsiperheet muuttivat alueelta väljempiin ympäristöihin ja urbaania, vilkasta kaupunginosaa arvostavia nuorempia asukkaita alkoi virrata sisään. Samalla alueen arvostus nousi myös sijoittajien silmissä. Nykyisin Kalliossa erityisesti vuokralaiset suorastaan kilpailevat vapautuvista asunnoista. Ja kotiaan myyvä kalliolainen voi löytää asunnolleen vakavaraisen ostajan, kunhan panostaa asunnon myyntiin ammattimaisesti.

Suurin väestöryhmä Kalliossa ovat yli 35-vuotiaat, heitä kaupungin asukkaista on 40 %. Lapsiperheitä alueella on vain 5 %. Lapsettomia pariskuntia taas 10 % ja yksin asuvia jopa 34 % asukkaista. Asuntokannasta 37 %  on kalliolaisten omassa omistuksessa, vuokra-asuntojen osuuden ollessa 60 %. Muita asumismuotoja kaupungista löytyy 3 %:n edestä.  Kallio on Suomen olosuhteissa täysimittaista kaupunkia, kerrostalojen osuuden rakennuskannasta ollessa täydet 100 %. Keskimääräinen neliöhinta Kalliossa on 6 052 €.

Asuntoja Kalliossa on noin 9 700.

Keskimääräinen kalliolainen on nelikymppinen ja ansaitsee noin 2 500-2 700 € kuukaudessa. Hänen talouteensa kuuluu keskimäärin 1,5 henkilöä ja ruokakunta asuu keskimäärin 45,3 neliömetrin suuruisessa kodissa.

Palvelut ja ympäristö

Suomen tiheimpiin kuuluva asutus ja väestörakenne mahdollistaa Helsingin parhaimpiin kuuluvan lähipalvelutarjonnan. Kivijalkakauppoja on lähes jokaisen talon alakerrassa. Liikenneyhteydet ovat hyvät. Kalliosta löytyy 2 metroasemaa (Hakaniemi ja Sörnäinen), kuusi raitiovaunulinjaa ja noin 60 Helsingin sisäistä ja seudullista linja-autolinjaa. Sturenkadulta Alppiharjusta pääsee Lahdenväylän ja Tuusulanväylän kaukobusseihin ja Junatieltä Vallilasta Itäväylän kaukobusseihin.

Julkisia palveluja Kalliossa ovat kirjasto ja alakoulu sekä Helsingin Diakonissalaitoksen sairaala. Alueella sijaitsee myös Metropolia Ammattikorkeakoulu, sekä kaksi lukiota, ilmaisutaitoon erikoistunut Kallion lukio ja kuvataideopetusta painottava Helsingin kuvataidelukio. Kallion kirkko on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä. Kalliossa on paljon puistoja, Eläintarhanlahden rannalla olevan Tokoinrannan puistoalueen lisäksi muun muassa Tarja Halosen puisto, Ilolanpuisto, Karhupuisto, Matti Heleniuksen puisto, Torkkelinpuistikko, Pengerpuisto, Alli Tryggin puisto, Franzenin puistikko, Harjutorin puisto, Diakoniapuisto ja Tauno Palon puisto.

Kallio on usein esiintynyt suomalaisessa populaarikulttuurissa. Kallio on tapahtumapaikkana muun muassa vuonna 1975 ilmestyneessä Pirkko Saision esikoisromaanissa Elämänmeno. Teoksen päähenkilö asuu Fleminginkadulla ja kirjan tapahtumat sijoittuvat pitkälti Kallion ja Sörnäisten rajamaille. Mikko Rimmisen vuonna 2004 ilmestynyt teos Pussikaljaromaani sijoittuu kokonaisuudessaan Kallion kaduille ja baareihin.

Kallio esiintyy myös suomalaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa. Kallion ideologinen merkitys helsinkiläisyydelle korostuu Aki Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa Calamari Union. Kallio on myös Pekka ja Pätkä -elokuvien taustamiljöö. Draamasarja Kotikadun päähenkilöt muuttivat tuotantokauden 2004–2005 aikana Ullanlinnasta Kallioon lähelle Karhupuistoa.

Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia